Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Στρατούλης: Ο κ. Στουρνάρας έδινε πληροφορίες στην τρόικα για τις αντεργατικές πολιτικές

Μία συνέντευξη- ποταμός του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Τι λέει για ΔΗΜΑΡ, Στουρνάρα και ΚΚΕ
 
Στρατούλης: Ο κ. Στουρνάρας έδινε πληροφορίες στην τρόικα για τις αντεργατικές πολιτικές«Οι μήνες της κυβέρνησης είναι μετρημένοι» προβλέπει ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, με συνέντευξή του στο Real.gr.

Ο Δημ. Στρατούλης επιτίθεται στη ΔΗΜΑΡ, την οποία και κατηγορεί ότι «μεταλλάχτηκε από δύναμη της Αριστεράς σ’ ένα άοσμο και άχρωμο κεντρώο κόμμα και σε συγκολλητική ουσία του χρεοκοπημένου δικομματισμού».


«Μόνη της η ΔΗΜΑΡ ανέλαβε το ρόλο της πολιτικής Ιφιγένειας, που θυσιάστηκε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του εγχώριου και ευρωπαϊκού πολιτικού κατεστημένου, όπως είχε κάνει και ο Γ. Καρατζαφέρης με την συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση δεν θα μεταλλαχτεί σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ» τονίζει χαρακτηριστικά, ενώ επιτίθεται με σφοδρότητα στο νέο υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

«Η μνημονιακή συγκυβέρνηση έβαλε υπουργό Οικονομικών τον πρώην σύμβουλο του κ. Σημίτη, τον άνθρωπο του Μνημονίου και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Έβαλε δηλαδή το λύκο να φυλάει τα πρόβατα» επισημαίνει και προβλέπει πως με την τοποθέτησή του στο υπουργείο όχι μόνο δεν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, αλλά, αντίθετα, «ακόμα μεγαλύτερη επίθεση της τρόικας κατά του λαού».

«Ο Γιάννης Στουρνάρας, δογματικός θιασώτης των αγορών και άνθρωπος των τραπεζών υπήρξε ένας εκ των συντακτών του Μνημονίου, καθώς, από την θέση του Γενικού Διευθυντή του ΙΟΒΕ («δεξαμενή σκέψης» του ΣΕΒ) έδινε πληροφορίες στην τρόικα για τις αντεργατικές πολιτικές, που μετά αυτή με τη σύμφωνη γνώμη των μνημονιακών κυβερνήσεων προωθούσε».

Σχετικά με το ΚΚΕ τονίζει:


«Η ηγεσία του ΚΚΕ θα πρέπει να καταλάβει, ότι ο αριστερός κόσμος στις εκλογές το εγκατέλειψε μαζικά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αρνήθηκε τη συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς και το σχηματισμό μίας αριστερής κυβέρνησης που θα ακύρωνε τα μνημόνια. Επίσης γιατί μπήκε προεκλογικά στο κάδρο των δυνάμεων του οικονομικού, πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου που επιτίθονταν στο ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοφανή πολιτική σκληρότητα, με πόλεμο λάσπης και διαστρέβλωσης των θέσεών του».

Ωστόσο, όπως λέει, «θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για αλληλεγγύη και συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς για το καλό του λαού και του τόπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.