Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ


Με έκδηλη απαισιοδοξία για την έκβαση της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, τα ευρωπαϊκά συνδικάτα καλούν τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των «27» να αλλάξουν ριζικά...
ρότα και να απομακρυνθούν από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας και της ύφεσης.

«Δυστυχώς, δεν είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι» δήλωσε στους δημοσιογράφους η Μπερναντέτ Σεγκόλ, γενική γραμματέας της Ευρωπαϊκών Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC), η οποία εκπροσωπεί 84 ομοσπονδίες σε όλη την ήπειρο.

«Φοβόμαστε ότι θα είναι άλλη μία σύνοδος όπου θα ληφθούν ημίμετρα τα οποία θα επιτρέψουν να κρατηθούμε για μερικές εβδομάδες, για μερικές ημέρες, μέχρι να ξαναβρεθούμε αντιμέτωποι με μια κρίση που δεν θα μπορούμε να χειριστούμε» πρόσθεσε.

«Η σύνοδος αυτή εμφανίζεται ως σύνοδος τελευταίας ευκαιρίας, κάτι που μας έχουν ήδη πει 20 φορές. Αυτή τη φορά, επιπλέον, υπάρχει μια ιδιαίτερη δραματοποίηση» σημείωσε από την πλευρά του ο Φρανσουά Σερέκ του γαλλικού συνδικάτου CFDT.

«Αυτό που αναμένουμε από τη Σύνοδο είναι οι Ευρωπαίοι ηγέτες να βρουν τη σωστή ισορροπία μεταξύ του ελέγχου των ελλειμμάτων και της πραγματικής οικονομικής ανάκαμψης» επισήμανε.

Η CES έχει συγκεντρώσει τις προτάσεις της για τη σωτηρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε ένα «Κοινωνικό Συμβόλαιο για την Ευρώπη» που παρουσίασε την Τρίτη και την Τετάρτη στους προέδρους της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Μεταξύ άλλων ζητά τη λήψη «έκτακτων μέτρων» ώστε να αποδοθεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ρόλος «δανειστή έκτακτης ανάγκης», κάτι που θα επιτρέψει την έκδοση ευρωομολόγων.

Θα πρέπει να εξεταστούν και να εγκριθούν, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, αναπτυξιακά προγράμματα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε χώρας, τονίζεται στην έκθεση.

Η Ζωή Λαναρά, εκπροσωπώντας τη ΓΣΕΕ, υπογράμμισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να πάρει μαθήματα από τη λιτότητα που επέβαλε στην Ελλάδα, η οποία είχε τεράστιο κοινωνικό και ανθρώπινο κόστος, χωρίς να βελτιώσει την οικονομική κατάσταση. «Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως εργαστήριο πειραμάτων, ως αφετηρία όσων προβλέπονται για την Ευρώπη» προειδοποίησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.