Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ERNST&YOUNG: ΜΕΙΩΣΗ 25% ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ!


Οι καθαρές αποδοχές του μέσου Έλληνα υπαλλήλου μειώθηκαν σχεδόν κατά το ένα τέταρτο σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρείας συμβούλων «Ernst & Young», αναφέρει σε έρευνά της η...
βελγική εφημερίδα «Le Soir».Όπως αναφέρει, φέτος ο ετήσιος ακαθάριστος μισθός ενός Έλληνα ανέρχεται, κατά μέσο όρο, σε 17.524 ευρώ. Αφού αφαιρεθούν οι φόροι και οι κρατήσεις, μένουν 13.167 ευρώ καθαρά. Είναι 23% λιγότερο από το 2011, όταν ο μέσος ετήσιος καθαρός μισθός ανερχόταν ακόμη σε 17.024 ευρώ.
Οι Έλληνες υπάλληλοι φορολογούνται φέτος πολύ λιγότερο στην εργασία τους. Η φορολογική πίεση μειώθηκε κατά 41,33% και η «Τax Freedom Day», δηλαδή η πρώτη μέρα του χρόνου στην οποία εργαζόμαστε για λογαριασμό μας, πέφτει φέτος στις 31 Μαΐου. Πέρυσι ήταν στις 12 Ιουνίου.
Με 59,21%, το Βέλγιο είναι η χώρα με την υψηλότερη φορολογική επιβάρυνση των μισθών στην Ευρώπη. Από το ετήσιο μέσο ακαθάριστο μισθό 41.407 ευρώ, ο Βέλγος κρατάει μόνο 22.412 ευρώ καθαρά. Όσο για τη Μάλτα, πρόκειται για την ευρωπαϊκή χώρα όπου η εργασία φορολογείται λιγότερο. Εκεί, ο πραγματικός φόρος ανέρχεται μόνο στο 27,56%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.