Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Κρούγκμαν: "Αν ήμουν Έλληνας θα απέσυρα τα χρήματά μου από τις τράπεζες"


Δυσοίωνο το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ, με τον οικονομολόγο Πωλ Κρούγκμαν να υποστηρίζει πως θα είναι έκπληξη να παραμείνει στην Ευρωζώνη παραπάνω από έναν χρόνο
Σε συνέντευξή του στη βρετανική Idependent σημειώνει πως το γεγονός που θα προκαλέσει την ελληνική έξοδο θα είναι ο τερματισμός της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ, που θα καταστεί αναπόφευκτος κάποια στιγμή "λόγω των αριθμών".
Σχολιάζει επίσης ότι αν ήταν Έλληνας καταθέτης θα προσπαθούσε να τραβήξει τα χρήματά του από τις τράπεζες, καθώς υπάρχει φόβος ότι αυτές θα μπορούσαν να μετατραπούν σε νέες δραχμές.
Οι πιθανότητες ανάκαμψης εκτός Ευρωζώνης, συνεχίζει, θα υπάρχουν όπως ο ανταγωνιστικότερος τουριστικός τομέας, μετά όμως από μία "άσχημη" περίοδο έξι μηνών ή ενός έτους.
Παρόλα αυτά σημειώνει ότι δεν υπάρχει βεβαιότητα για την επίδοση της ελληνικής οικονομίας μετά το ευρώ, αν και τονίζει πως ούτε τώρα η Ελλάδα πορεύεται σε βιώσιμη οδό.
Αναφερόμενος στις συνέπειες μιας ελληνικής εξόδου στην υπόλοιπη Ευρωζώνη σημειώνει ότι όλα εξαρτώνται από το πόσο πρόθυμη θα είναι η ΕΚΤ να προμηθεύει με χρήμα τις ιταλικές και ισπανικές τράπεζες, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι όλα επαφίενται στις αποφάσεις της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.