Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΜΕΡΚΕΛ: "Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ"


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση πως η Ευρωζώνη έχει ανάγκη από ανάπτυξη προκειμένου να αποτινάξει τη σημερινή κρίση και πως αυτή η προοπτική περνά μόνον μέσα από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. «Έχουμε ανάγκη από ανάπτυξη, ανάπτυξη υπό τη μορφή διηνεκών ...
πρωτοβουλιών, όχι απλώς υπό τη μορφή περιστασιακών προγραμμάτων -τα οποία θα επαύξαναν περισσότερο το δημόσιο χρέος- αλλά από ανάπτυξη, όπως το έθεσε σήμερα ο Μάριο Ντράγκι, υπό τη μορφή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», τόνισε η καγκελάριος από του βήματος συνεδρίου για τις πρώτες ύλες.
Σε ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, ο πρόεδρος της ΕΚΤ αναφέρθηκε σήμερα στην ανάγκη «ενός συμφώνου ανάπτυξης», το οποίο θα ερχόταν να επικουρήσει τις προσπάθειες των κυβερνήσεων των ευρισκομένων σε κρίση χωρών που εφαρμόζουν μέτρα λιτότητας.
Τόσο για τη Μέρκελ, όσο και για τον Ντράγκι, η ανάπτυξη θα πρέπει να περνά από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ιδίως στον τομέα της εργασίας. «Το εργασιακό κόστος δεν θα πρέπει να είναι πολύ υψηλό. Τα φράγματα στην αγορά εργασίας θα πρέπει να είναι χαμηλά, προκειμένου κάποιος να έχει τη δυνατότητα να βρει εργασία», τόνισε η Μέρκελ.
Μολαταύτα, για πολλούς παράγοντες στην Ευρώπη, η αναθέρμανση της ανάπτυξης θα πρέπει αντιθέτως να περνά μέσα από ενεργητικές πολιτικές, οι οποίες εν ανάγκη θα χρηματοδοτούνται από κρατικά κονδύλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.