Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ανησυχία των ξένων αναλυτών για τις εκλογές...



Επιθυμούν σταθερή κυβέρνηση...
Δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το κυβερνητικό σχήμα και το συσχετισμό δυνάμεων, που θα προκύψουν από την εκλογική αναμέτρηση την επόμενη Κυριακή, 6 Μαΐου, οι ξένοι αναλυτές των...μεγάλων επενδυτικών οίκων.

Θεωρούν δεδομένο το ότι θα προκύψει κυβέρνηση, με οποιαδήποτε μορφή, εκφράζουν όμως φόβους για το πόσο ισχυρή θα είναι αυτή και η κοινοβουλευτική της πλειοψηφία.



Τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρχει ακυβερνησία στις 7 Μαΐου εξέφρασε και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Απόστολος Ταμβακάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους την περασμένη Πέμπτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέραν όλων των άλλων κινδύνων που κρύβει η ακυβερνησία, οι ξένοι επιθυμούν σταθερή κυβέρνηση και για ένα ακόμα λόγο: για το γεγονός πως πρέπει να ληφθούν άμεσα οι τελικές αποφάσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

«Όσο γρηγορότερα, τόσο καλύτερα», δηλώνουν χαρακτηριστικά τα ίδια στελέχη, εκτιμώντας πως όσο νωρίτερα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τα οικονομικά των τραπεζών, τόσο πιο γρήγορα θα ληφθούν οι αποφάσεις για συμμετοχή στις όποιες κινήσεις συγχωνεύσεων προκύψουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα του αναβαλλόμενου φόρου προχωρά, όχι όμως και αυτό των εγγυήσεων από το EFSF.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.