Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Πάρτι με αδικαιολόγητες παροχές σε εκατοντάδες χιλιάδες «δικαιούχους» ...



Πέρα και πάνω από κάθε φαντασία κινούνται πλέον τα όρια της μικρο-διαφθοράς που χαρακτηρίζει τις σχέσεις των πολιτών με το ελληνικό δημόσιο. Η περίπτωση των συντάξεων – μαϊμού, που ταλάνισαν επί... δεκαετίες τον προϋπολογισμό, συνιστά ενδεχομένως το καλύτερο παράδειγμα μιας στρεβλής κατάστασης που δείχνει να μην έχει τέλος. Όπως επίσης και οι διάφορες παροχές που δίνονταν δεξιά και αριστερά, χωρίς αυτοί που τις λάμβαναν να τις δικαιούνται.

Το τελευταίο στοιχείο, που δόθηκε στη δημοσιότητα κι αναφέρει ότι περίπου 200.000 συνταξιούχοι έπαιρναν διάφορες παροχές τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν δικαιούντο, είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί συνολικά στο χώρο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από το αρμόδιο υπουργείο έχουν «σηκώσει τα χέρια ψηλά» στην προσπάθεια που κάνουν για να εντοπίσουν τα αδικαιολογήτως καταβληθέντα ποσά όλα αυτά τα χρόνια. Μιλούν για ένα κανονικό «πάρτι», το οποίο θα προσφέρει μεγάλη ανάσα στα δημόσια οικονομικά και μόνο αν σταματήσει να γίνεται. Περίπτωση τα λεφτά αυτά να αναζητηθούν, για να επιστραφούν, δεν υπάρχει. Αλλά και μόνο αν σταματήσει αυτή η «βιομηχανία», θα αποτελέσει μεγάλη εξέλιξη, παραδέχονται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.