Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

WSJ: Παράδεισος μετ' εμποδίων η απόκτηση ελληνικών νησιών

"Με την οικονομία της Ελλάδας να βυθίζεται, μήπως ήρθε η ώρα να "αρπάξεις" ένα ή δυο ηλιόλουστα νησιά;" αναρωτιέται σε άρθρο της η Wall Street Journal.
Ωστόσο όπως αναφέρει χαρακτηριστικά "κρατήστε σε αναμονή τα ελικόπτερά σας", καθώς δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα.
Μάλιστα, ο αρθρογράφος σημειώνει πως η ιδέα για απόκτηση ενός ελληνικού νησιού δεν είναι καινούργια καθώς είχε διατυπωθεί πριν από περίπου δύο χρόνια από τον Γερμανό πολιτικό Frank Schaffler.

Ο Schaffler είχε τονίσει πως η Ελλάδα θα μπορούσε να ξεφορτωθεί ένα μεγάλο μέρος του χρέους της πουλώντας νησιά της.
Το δημοσίευμα τονίζει όμως πως παρά τις πολλές προσφορές που έχουν δεχτεί για βραχονησίδες μεγάλα κτηματομεσιτικά γραφεία, ελάχιστες από αυτές καταλήγουν σε συμφωνία, καθώς το αντίτιμο που καλούνται να καταβάλουν οι επίδοξοι ιδιοκτήτες ελληνικών νησιών θεωρείται αποτρεπτικό.
Για παράδειγμα, τον περασμένο μήνα, ένα κτηματομεσιτικό γραφείο με έδρα την Κρήτη ζητά σε αγγελία της στο διαδίκτυο 180 εκατ. ευρώ για την πώληση ιδιωτικού νησιού έκτασης περίπου 4.000 στρεμμάτων. Ελαφρώς χαμηλότερη (1,5 εκατ. ευρώ) είναι η τιμή του νησιού Αθανάσιος στον Κορινθιακό κόλπο κοντά στην Ιτέα.
"Οι τιμές αυτές είναι εξωπραγματικές", τονίζει ο Pedro Arez της Vladi Private Islands.
Παράλληλα, σημειώνει πως η γραφειοκρατία είναι μεγάλη και χιλιάδες ακατοίκητα νησάκια του Αιγαίου δεν μπορούν ουσιαστικά να πωληθούν λόγω της γειτνίασης με τις τουρκικές ακτές του Αιγαίου.
"Προέχουν οι λόγοι εθνικής ασφάλειας", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.