Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

TO ΠΟΣΟ ΤΩΝ 700 ΔΙΣ. ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ


Όλο και πιο κοντά σε συμφωνία για το ποσό της ενίσχυσης της δανειστικής δύναμης των δύο μηχανισμών σταθερότητας της Eυρωζώνης - EFSF και ESM - φαίνεται να βρίσκονταιοι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Reuters, στη διάρκεια της συνάντησης του Eurogroup στις 30 και 31 Μαρτίου στην ...
Κοπεγχάγη, αναμένεται να συμφωνηθεί ποσό ύψους 700 δισ. ευρώ για τα ευρωπαϊκά ταμεία.

Ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα ταμείο ικανό να στηρίξει υπερχρεωμένες οικονομίες της Ευρωζώνης, όπως την Ιταλία και την Ισπανία, σε περίπτωση που χρειαστεί να παραμείνουν εκτός αγορών για κάποιο διάστημα.

Την εβδομάδα που πέρασε, η Ε.Ε. εξέδωσε μάλιστα έκθεση, την οποία κοινοποίησε σε όλα τα κράτη-μέλη, στην οποία προτείνει το ποσό των ταμείων να φτάσει τα 940 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, αναλυτές εκτιμούν πως το συγκεκριμένο ποσό είναι «μη ρεαλιστικό», ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ήδη ενισχύσει το τραπεζικό σύστημα με περίπου ένα τρισ. ευρώ, ενώ τα μέτρα λιτότητας που υιοθετούνται από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις φιλοδοξούν να επαναφέρουν άμεσα την ισορροπία στις αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.