Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Neue Zürcher Zeitung: «Πετρελαϊκή ευφορία στην Αθήνα»

Ελλάδα, πετρέλαια, Κρήτη, ΑΟΖ, έρευνες, ενδιαφέρον, εταιρείες, ελβετική εφημερίδΜε το θέμα των γεωτρήσεων στην ελληνική ΑΟΖ ασχολήθηκε η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung η οποία κάνει λόγο για «πετρελαϊκή ευφορία στην Αθήνα» και αναφέρει ότι το ενδιαφέρον εταιριών για εντοπισμό κοιτασμάτων στο χώρο της Μεσογείου είναι μεγαλύτερο από όσο θα περίμενε κανείς.
Η εφημερίδα σημειώνει πως 
«οκτώ εταιρίες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο πεδίο της γεωφυσικής ανίχνευσης, κατέθεσαν την Παρασκευή δεσμευτικές προτάσεις για πραγματοποίηση ερευνών στο Ιόνιο Πέλαγος και στην περιοχή νοτίως της Κρήτης. Το κόστος των ερευνών υπολογίζεται από το ελληνικό υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε 40 εκατ. δολάρια. Ενδιαφέρον έδειξαν κυρίως εταιρίες από τη Νορβηγία, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία».
Μάλιστο το δημοσίευμα σημειώνει πως η ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου είναι κάτι παραπάνω από μία υπόθεση και αναφέρει, επικαλούμενο πληροφορίες από την ελληνική κυβέρνηση, ότι οι πρώτες γεωτρήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.