Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

KOMIΣΙΟΝ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ 180 ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Η επιτάχυνση των μεγάλων επενδυτικών έργων και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ήταν το θέμα της συνάντησης που είχαν, χθες, στις Βρυξέλλες ο Επίτροπος περιφερειακής πολιτικής, Γιοχάνες Χαν και η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Τομ Βαν Λίροπ. Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Χαν, Τομ Βαν Λίροπ, ανέφερε ότι αντικείμενο της συνάντησης ήταν...
η επιτάχυνση της υλοποίησης μεγάλων επενδυτικών έργων στην Ελλάδα. Σημείωσε, μάλιστα ότι υπάρχει ένας κατάλογος με 180 έργα προτεραιότητας που αναμένουν να υλοποιηθούν και τόνισε ότι ο σχεδιασμός αυτών των έργων θα πρέπει να ολοκληρωθεί ως το 2013, ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα να επεκταθεί η χρηματοδότηση των έργων, ως το 2015.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, η κ. Διαμαντοπούλου συζήτησε με τον Επίτροπο περιφερειών την ενίσχυση της ρευστότητας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και τη δημιουργία ενός Ταμείου εγγυήσεων για τη στήριξή τους. Ο Τ. Β. Λίροπ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ζήτημα αυτό θα διευθετηθεί σύντομα.

Σε ό,τι αφορά τα μεγάλα επενδυτικά έργα στην Ελλάδα, ο Τ. Β. Λίροπ τόνισε ότι είναι θέμα συναπόφασης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κρατών μελών της ΕΕ.

Εξάλλου, ερωτηθείς σχετικά, η Πία Αρενκίλντε, εκπρόσωπος του προέδρου της Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι στην Ελλάδα υπάρχει ευρεία πολιτική συναίνεση για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή σέβεται απόλυτα το δικαίωμα της Ελλάδας να προχωρήσει σε εκλογές.

Τέλος, η Π. Αρεκίλντε, επανέλαβε τη δήλωση του Ζ. Μπαρόζο από το Στρασβούργο, ότι τις επόμενες εβδομάδες η Επιτροπή θα παρουσιάσει ολοκληρωμένη στρατηγική για την προώθηση της ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.