Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

H NASA απαντά στους Μάγια για το τέλος του κόσμου

Φρενίτιδα έχει ξεσπάσει με τις προβλέψεις των Μάγια για το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Γι' αυτό το λόγο για άλλη μια φορά (είναι η τρίτη) η η NASA επιχειρεί να κατευνάσει τους φόβους, με ένα βίντεο, στο οποίο διαψεύδει μεταξύ άλλων ότι το Δεκέμβριο η Γη θα καταστραφεί σε σύγκρουση με άλλον πλανήτη.
Όπως αναφέρει ο Don Yeomans, επικεφαλής του Προγράμματος Εγγύς στη Γη Αντικειμένων, η 21η Δεκεμβρίου θα είναι μια μέρα όπως όλες οι άλλες.

Όπως επισημαίνει, οι θεωρίες συνωμοσίας άρχισαν με τη διάδοση της πεποίθησης ότι το ημερολόγιο των Μάγια φθάνει στο τέλος του εκείνη την ημέρα.
"Το ημερολόγιό τους δεν τελειώνει τότε", λέει ο ερευνητής. "Είναι απλώς το τέλος ενός κύκλου και η αρχή ενός νέου, όπως το δικό μας ημερολόγιο φθάνει στο τέλος του στις 31 Δεκεμβρίου για να αρχίσει το ημερολόγιο ενός νέου έτους, την 1η Ιανουαρίου" και προσθέτει "Αυτός ο τεράστιος πλανήτης υποτίθεται ότι θα κατευθυνθεί προς το μέρος της Γης, όμως αν ήταν να συμβεί κάτι τέτοιο, θα το είχαμε δει εδώ και πολύ καιρό, ενώ ακόμη κι αν ήταν με κάποιο τρόπο αόρατος, θα βλέπαμε τη επίδρασή του πάνω στους γειτονικούς πλανήτες".
Η NASA διαβεβαιώνει επίσης ότι ούτε ο άξονας της Γης θα μετατοπιστεί ούτε υπάρχουν ενδείξεις για μετακίνηση του μαγνητικού πεδίου, κάτι που όπως λέει ο Yeomans συμβαίνει κάθε περίπου μισό εκατομμύριο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.