Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Financial Times: «Απογοητευτικό το κούρεμα χρέους»

Financial Times: «Απογοητευτικό το κούρεμα χρέους»Αυτός είναι ο κεντρικός τίτλος σε πρωτοσέλιδο άρθρο της γερμανικής έκδοσης των Financial Times που που σχολιάζει πως το μεγαλύτερο βάρος της ελληνικής διάσωσης δεν το σηκώνουν οι επενδυτές αλά οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι.

«Τα κατάφερε» αναφέρει το άρθρο «Το κούρεμα για την Ελλάδα πέτυχε επιτέλους, ακόμη κι αν πρέπει να εξαναγκαστεί σε συμμετοχή μία μειοψηφία ιδιωτών πιστωτών. Άξιζαν όμως όλα αυτά; Η απάντηση είναι όχι».
Ο αρθρογράφος, σύμφωνα με τη Deutche Welle, αιτιολογεί την άποψή του λέγοντας ότι η παρότρυνση της Γερμανίας για συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο κούρεμα είχε καταστροφικές επιπτώσεις στα άλλα κράτη που πλήττονται από την κρίση, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, καθώς οι επενδυτές έπαψαν ξαφνικά να αγοράζουν ομόλογα φοβούμενοι απώλειες.
«Η δεύτερη σκέψη δεν είναι λιγότερο απογοητευτική», συνεχίζει το σχόλιο: «Το μεγαλύτερο βάρος της ελληνικής διάσωσης δεν το σηκώνουν οι επενδυτές, αλλά οι φορολογούμενοι της Ευρώπης».
Και η εφημερίδα καταλήγει με ένα τρίτο επιχείρημα: «Σε αυτές τις μακρές διαπραγματεύσεις για συμμετοχή των πιστωτών συνέβη μία αξιοσημείωτη παρανόηση: Φυσικά και πρέπει να συμβάλλουν οι ιδιώτες πιστωτές όταν ο οφειλέτης αντιμετωπίζει δυσκολίες. Αυτό δεν είναι ένα λαϊκίστικο επιχείρημα. Ωστόσο, όποιος (σ.σ: ιδιώτης πιστωτής) συμβάλει στο κούρεμα θέτει τον εαυτό του υπό εκβιασμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.