Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ικανοποίηση από το Eurogroup για την πορεία της Ελλάδας

Ικανοποίηση από το Eurogroup για την πορεία της Ελλάδας Το Eurogroup εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εφαρμογή του προγράμματος και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ολοκλήρωση των αξόνων του προγράμματος, που αφορούν στους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, πριν το κλείσιμο της βουλής για τη διενέργεια των εθνικών εκλογών.
Έγινε, επίσης, ειδικότερη συζήτηση για την εξέλιξη του PSI. Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, στη συνεδρίαση του Eurogroup, που πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη, ενημέρωσε τους ομολόγους του για την πορεία του και την περαιτέρω αύξηση της συμμετοχής των κατόχων ομολόγων ξένου δικαίου.

Επιπλέον, οι ευρωπαίοι εταίροι ενεργοποιούνται περισσότερο προς την κατεύθυνση ενθάρρυνσης και προτροπής των ομολογιούχων για περαιτέρω αύξηση της συμμετοχής, παρά την μέχρι τώρα θετική και πέραν των προσδοκιών ανταπόκριση των ομολογιούχων.
Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η δήλωση του προέδρου του Eurogroup, κ. Γιούνκερ, ο οποίος παροτρύνει την περαιτέρω ανταπόκριση των ομολογιούχων, τονίζοντας, πως δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει καλύτερη προσφορά από την παρούσα. «Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει αν δεν μπορέσει να αποπληρώσει εγκαίρως ομόλογα που έχει εκδώσει υπό ξένο δίκαιο, οι κάτοχοι των οποίων έχουν αρνηθεί να τα ανταλλάξουν στο πλαίσιο του PSI», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Έχουμε ενημερωθεί ότι δεν συνιστά χρεοκοπία εάν η Ελλάδα δεν αποπληρώσει εγκαίρως τα ομόλογα ξένου δικαίου που δεν έχουν ανταλλαγεί», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.