Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με πρωταγωνιστικό ρόλο Παπαδήμου βλέπει (και) ο Economist

Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με πρωταγωνιστικό ρόλο Παπαδήμου βλέπει (και) ο Economist 
Σταθερό παράγοντα της πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας και μετά τις βουλευτικές εκλογές βλέπουν τον Λουκά Παπαδήμο κορυφαία διεθνή Μέσα, «φουντώνοντας» τα σενάρια συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. 

Ο Εconomist στο τεύχος που κυκλοφορεί αύριο Σάββατο εκτιμά σε σχετικό του άρθρο ότι παρά την δημοσκοπική άνοδο των κομμάτων της Αριστεράς η ΝΔ ενισχυμένη από την πριμοδότηση 50 εδρών που λαμβάνει το πρώτο κόμμα θα διαμορφώσει με το ΠΑΣΟΚ. Το βρετανικό οικονομικό περιοδικό συνεχίζει λέγοντας ότι στην περίπτωση αυτή πολλοί υπουργοί θα έμεναν στη θέση τους με τον κ. Παπαδήμο να είναι πολύ πιθανό να πειστεί να παραμείνει, ίσως ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά. «Το ενδεχόμενο αυτό θα καθησύχαζε τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ίδια πορεία μεταρρυθμίσεων» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Yπενθυμίζεται ότι η αμερικανική Wall Street Journal έγραψε στην ιστοσελίδα της πριν από μερικές ημέρες ότι είναι αυξημένες οι πιθανότητες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας, ώστε να αποφύγουν τις επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, με τον Λουκά Παπαδήμο να είναι αυτός που θα ηγηθεί μιας νέας κυβέρνησης συνεργασίας.

Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε και τις αινιγματικές δηλώσεις του κ. Παπαδήμου μετά το τέλος τηςΣυνόδου Κορυφής στις 2 Μαρτίου. Όταν ρωτήθηκε για το εάν αυτή ήταν η τελευταία του παρουσία σε Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε., πρωθυπουργός άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά λέγοντας ότι «αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις εκλογές».

Αν προσθέσουμε στα δημοσιεύματα των κορυφαίων αυτών Μέσων -που αποτελούν και «φωνές» των αγορών- και τα σενάρια περί «ανανέωσης» της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετεκλογικά τότε υπάρχει σίγουρα... καπνός.


Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.