Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

CDU/CSU: ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ


Κατά της εξώθησης της Ελλάδας εκτός ευρωζώνης τάσσεται ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) της Γερμανίας, Φόλκερ Κάουντερ, σε συνέντευξή του σε οικονομικό περιοδικό. «Δεν πρέπει να εξαναγκάσουμε την...
Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη», δηλώνει ο κ. Κάουντερ και σημειώνει ότι πιστεύει περισσότερο στην αλλαγή νοοτροπίας. «Μετά τον πρώτο θυμό, οι Έλληνες κατάλαβαν ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά, όπως λ.χ. να δημιουργήσουν λειτουργικό κτηματολόγιο και αποτελεσματική οικονομική διοίκηση», αναφέρει στη συνέντευξή του.
Ο κ. Κάουντερ απορρίπτει όμως και τις εισηγήσεις για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Δεν πιστεύω σε τέτοια πειράματα. Θα ήταν σαν να έκανε ο καθηγητής στο μάθημα της Χημείας ένα πείραμα, στο οποίο δεν θα ήξερε, αν θα ανατιναζόταν το μισό σχολείο στον αέρα. Έτσι έγινε και στην περίπτωση της Lehman Brothers Εκ των υστέρων καταλαβαίνουμε ότι θα ήταν καλύτερα να μην είχε αφεθεί να χρεοκοπήσει.»
Ερωτηθείς εάν πρέπει η Ελλάδα να σωθεί με κάθε τίμημα, σημειώνει πως η οικονομία βρίσκεται σχεδόν στο ναδίρ και πως το ρίσκο που θα ήταν συνδεδεμένο με μια χρεοκοπία θα ήταν πολύ μεγάλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.