Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Εμπιστευτείτε τους μετανάστες – Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης


Ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα: Σήμερα γίνεται συζήτηση για τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών. Το θέμα παραπέμπει σε φριχτές μνήμες του παρελθόντος. ΤοΝταχάου, το Άουσβιτς, ήταν στρατόπεδα συγκεντρώσεων, υποχρεωτικής εργασίας και τελικής εξόντωσης.
Σε όλες τις χώρες οι μετανάστες δημιουργούν προβλήματα κάτω από τη πίεση της επιβίωσης.
Πριν πολλά χρόνια , όταν ήμουν στο Παρίσι , ως υπότροφος του ελληνικού κράτους, υπήρχε και εκεί ανάλογο πρόβλημα, με Αλγερίνους μετανάστες. Ο Ντε Γκώλ το έλυσε νομιμοποιώντας τους, σαν Γάλλους υπήκοους. Για αρκετά χρόνια, υπήρχαν προβλήματα ανάμεσα στους δυο λαούς και στο Σηκουάνα βρίσκονταν πτώματα .

Οι Αλγερίνοι έκαναν τις χειρότερες δουλειές στη πόλη. Σκούπιζαν καθημερινά και τα φύλλα από τα πλατάνια που γέμιζαν το Παρίσι κάποια εποχή. Εγώ ο ίδιος προσπαθούσα να βρω δουλειά και έκανα οτιδήποτε, γιατί ήμουν το ίδιο παράνομος, αφού δεν είχα χρήματα να πληρώσω την κάρτα διαμονής στη Γαλλία.
Έχω, λοιπόν, εμπειρία από πρώτο χέρι η οποία δεν μου επιτρέπει να δεχτώ μια λύση«στρατοπέδων» . Θέτω υπ’ όψιν των ειδικών μια πρόταση για το δικό μας χώρο , που με απασχολεί εδώ και αρκετό διάστημα .
«Στην Ελλάδα υπάρχουν απέραντες εκτάσεις ανεκμετάλλευτες! Στο Θεσσαλικό κάμπο, σε μεγάλες περιοχές γης που ανήκουν στα μοναστήρια όλης της Ελλάδας , στη Θράκη και όχι μόνο, εκτάσεις απέραντες , πλούτος ανεκμετάλλευτος, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Στην Ιταλία δεν υπάρχει ούτε πιθαμή γης ανεκμετάλλευτη. Στην Ελβετία, μια χώρα με ελάχιστη γη, οι Ελβετοί έχουν μεταλλάξει τους βράχους της χώρας σε κήπους με παραγωγή αγαθών.
Θα μπορούσαμε, λοιπόν, εμείς οι Έλληνες να προτείνουμε σε όλους τους μετανάστες αλλά και λαθρομετανάστες, αν θέλουν, να εργαστούν για την αξιοποίηση των ανεκμετάλλευτων περιοχών μας , προσφέροντας τους μισθό και με τη βοήθεια γεωπόνων να καλλιεργηθούν βιολογικά προϊόντα , επιλεγμένα είδη φρούτων , λάδι και, βέβαια, πολλά άλλα που θα πρότειναν οι ειδικοί και να προβληθεί μ’ αυτό τον τρόπο και η μεσογειακή διατροφή στο εξωτερικό.
Να πάψουμε να εισάγουμε λεμόνια, πορτοκάλια, αυγά, κρέατα και να αποκτήσουμε αυτάρκεια , όπως απέδειξε τελευταία η επανάσταση της πατάτας.
Ακούμε πολύ συχνά για πράσινη ανάπτυξη. Όμως, την ακούμε μόνο σε προεκλογικούς και επικοινωνιακούς λόγους. Επί τέλους, ας ξεκινήσει αυτή η περίφημη ανάπτυξη που την ακούμε καθημερινά και δεν την βλέπουμε ποτέ.
Βέβαια χρειάζεται οργάνωση, πράγμα που δεν το συνηθίζουμε οι Έλληνες.
Θα χρειαστούν χρήματα για να οργανωθούν αξιοπρεπώς οι άνθρωποι που θα εργαστούν. Να αμείβονται ικανοποιητικά και το ίδιο να ισχύει και για όσους Έλληνες επιθυμούν να εργαστούν όπως και οι μετανάστες.
Ας επιλεγούν κατ’ αρχήν οι περιοχές οι οποίες είναι κατάλληλες και οι οποίες πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων. Χωριά και πόλεις κοντινές, νησιά με μαγαζιά που τώρα κλείνουν, οι κάτοικοι να μπορούν να αποκτήσουν εισόδημα από τη διαμονή Ελλήνων και μεταναστών.
Η ρευστότητα χρήματος θα βοηθήσει αυτές τις μικρές κοινωνίες, εννοείται, το τονίζουμε και πάλι , ότι η ανάπτυξη για να αποδώσει , χρειάζεται χρήματα. Η Ευρώπη θα υποστηρίξει σίγουρα τέτοιου είδους προγράμματα.
Καλλιέργειες σαλιγκαριών, ιχθυοκαλλιέργειες , θα καλύψουν τις αγορές της Ευρώπης και ό,τι άλλο θεωρηθεί εκμεταλλεύσιμο
Πολλοί άνεργοι , νέοι της Ελλάδας, θα βρουν πιθανά διέξοδο, χρειάζεται κέφι, λογική και μελέτη προγραμμάτων.
Καταργείστε τους μεσάζοντες και με τη βοήθεια του κράτους πολεμείστε την ανεργία και την λαθρομετανάστευση.
Επαναλαμβάνω: Χρησιμοποιείστε τους μετανάστες για την ανάπτυξη του τόπου μας,
Οι πανέξυπνοι εγκέφαλοι του υπουργείου Οικονομικών, που εφευρίσκουν καθημερινά φόρους εις βάρος των ταλαιπωρημένων Ελλήνων, ας ασχοληθούν με μια οργανωμένη ανάπτυξη, με την αφομοίωση των μεταναστών, η ρευστότητα θα ενισχυθεί.
Και μη ξεχνάτε ότι μετανάστες ήταν στην Αμερική , τεράστιος αριθμός Ελλήνων που συνήθως έπλεναν πιάτα στα εστιατόρια , όπως ο πατέρας μου, και έχω ξαδέλφη Ινδιάνα Κινέζα , φίλους Αλγερινής καταγωγής. Επίσης η Αμερική στηρίζει το μεγαλείο της στους μετανάστες και τόλμησε να έχει και πρόεδρο έγχρωμο.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ! Εάν οι μετανάστες μεταφερθούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης θα πρέπει το ελληνικό κράτος να τους τρέφει και να δημιουργήσει συνθήκες διαβίωσης ανθρώπινες, να φυλάσσονται με ιατρική περίθαλψη, ένα είδος ευρύχωρων φυλακών.
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης θα χειροτερέψουν πολύ τα προβλήματα.
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, κάντε τους Έλληνες, δώστε τους ελληνική Παιδεία ο καλύτερος μαθητής μου στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών ήταν Αλβανός , ο Τριτάν.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ
Χρήματα πρέπει να βρεθούν, διαφορετικά είμαστε χαμένοι . Το κέρδος θα είναι φανερό μετά από ένα χρόνο το πολύ και ολοένα θα αυξάνεται. Ας επενδύσουν οι Έλληνες, οι Ευρωπαίοι και Τράπεζες, σε σίγουρες αξίες και όχι σε αμφίβολα ομόλογα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.