Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Στον ΟΑΕΔ η περιουσία και το προσωπικό των ΟΕΚ - ΟΕΕ

Στον ΟΑΕΔ μεταφέρονται η περιουσία και το προσωπικό των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο Φύλλο της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) με ημερομηνία 29 Φεβρουαρίου (αρ. 39).
Οι πόροι, τα ταμειακά διαθέσιμα και τα έσοδα των δύο φορέων που θα καταργηθούν θα μεταφερθούν στον "Ειδικό Λογαριασμό Κοινωνικής Πολιτικής", ο οποίος θα καλύπτει τις λειτουργικές δαπάνες, καθώς και τις δαπάνες που είναι αναγκαίες για τη συνέχιση των παροχών και των προγραμμάτων των οργανισμών.
Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, διαβεβαίωσε πως τα προγράμματα του ΟΕΚ και της ΟΕΕ που είναι σε εξέλιξη και αφορούν είτε την επιδότηση ενοικίου ή επιτοκίου καθώς και τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, θα υλοποιηθούν από τον ΟΑΕΔ.
"Δεν κινδυνεύει καμία από τις παροχές ή να χάσει οτιδήποτε αυτός που έχει πάρει δάνειο ή εκείνος στον οποίο οφείλουν οι δύο οργανισμοί", υπογράμμισε ο κ. Κουτρουμάνης.
Ακόμη, ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι οι 1.300 εργαζόμενοι, σήμερα, στους δύο οργανισμούς θα μεταφερθούν με κύρια εργασιακή σχέση στον ΟΑΕΔ, θα αξιολογηθούν, ενώ θα καλύψουν και οργανισμούς με σημαντικά προβλήματα όπως το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και το ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.