Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Βίλα με τροπικούς κήπους για υπάλληλο του ΙΚΑ

Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για τη μεγάλη απάτη του ΙΚΑ Καλλιθέας όπου πέντε υπάλληλοι και οι σύζυγοί τους κατηγορούνται πως χορηγούσαν πλαστά επιδόματα και συνταγογραφήσεις, εισπράττοντας εκατομμύρια ευρώ.
Μάλιστα σύμφωνα μες τις αρχές
το ποσό που έχουν εισπράξει τα μέλη του εν λόγω κυκλώματος ενδέχεται να αγγίξει τα 20 εκατ. ευρώ!
Όπως αναφέρει το "Βήμα", η 55χρονη προϊσταμένη του τμήματος Παροχών του ΙΚΑ Καλλιθέας έχτιζε εκκλησάκι στην υπερπολυτελή πετρόκτιστη βίλα της στην περιοχή του Βαρνάβα τη στιγμή που ήταν σε εξέλιξη η αποκάλυψη του σκανδάλου.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η βίλα έχει τροπικούς κήπους περίπου δύο στρεμμάτων, πισίνα και χώρους υποδοχής για τους επισκέπτες ενώ οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν είδαν το οίκημα.
Μάλιστα και ο σύζυγός της, συνταξιούχος υπάλληλος του ΟΤΕ, κατηγορείται από τις διωκτικές αρχές για ξέπλυμα χρήματος.
Μεταξύ άλλων, η 55χρονη κρατούσε κρυμμένα σπίτι της 967.000 ευρώ σε κούτες με πάμπερς ενώ ήταν και ιδιοκτήτρια πολυτελών αυτοκινήτων.
 
Όπως δήλωσε ο διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας Νίκος Μάρκου και ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μέχρι στιγμής προκύπτει ότι από τις 244 περιπτώσεις, τα επιδόματα "μαϊμού" που εισέπρατταν οι υπάλληλοι και οι συνεργάτες τους, ξεπερνούν τα 6 εκατ. ευρώ, αλλά εξετάζονται και άλλες 260 περιπτώσεις που ενδέχεται να τριπλασιάσουν αυτό το ποσό και να το ανεβάσουν στα 18-20 εκατομμύρια ευρώ από το 2003 που άρχισε η δράση του κυκλώματος.
Ανάμεσα στα 500 άτομα υπάρχουν και ασφαλισμένοι, οι οποίοι δεν γνώριζαν ότι χρησιμοποιούσαν τα στοιχεία τους για να εισπράττουν επιδόματα οι επίορκοι υπάλληλοι όλα αυτά τα χρόνια.
Μεταξύ αυτών είναι και γνωστή τραγουδίστρια, η οποία "έπεσε από τα σύννεφα", όταν πληροφορήθηκε ότι εισέπρατταν επιδόματα χρησιμοποιώντας το όνομα της.
*Οι φωτογραφίες είναι από το "Βήμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.