Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ράιχενμπαχ: «Οι Έλληνες έφτασαν στα όρια της ανθρώπινης αντοχής»

Ράιχενμπαχ: Επιτέλους υπάρχει πλήρης εποπτεία στις δημόσιες δαπάνες της ΕλλάδαςΗ Ελλάδα έφτασε στα όρια αυτού που είναι σε θέση να αντέξουν οι άνθρωποι υποστήριξε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χορστ Ράιχενμπαχ, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».
Παράλληλα, ο κ.Ράιχενμπαχ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντικότατη πρόοδο στον έλεγχο του προϋπολογισμού «για πρώτη φορά υπάρχει πλήρης εποπτεία επί των δημοσίων δαπανών, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο».

Δυσοίωνες ωστόσο είναι οι προβλέψεις του κοινοτικού αξιωματούχου για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού το 2012, ο οποίος εκτιμά ότι δεν θα επαναληφθεί η επιτυχία του 2011 και αποδίδει την πτώση, τόσο στο κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα έναντι των Γερμανών, όσο και στην εξομάλυνση της κατάστασης στις χώρες της Βόρειας Αφρικής.
Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα,  ο κ. Ράιχενμπαχ δεν δείχνει να ανησυχεί για το αποτέλεσμα των εκλογών, καθώς υποστηρίζει πως δεν θα τεθεί σε κίνδυνο το πρόγραμμα σταθεροποίησης στην Ελλάδα, αφού  θεωρεί πιθανό να συνεχίσουν να βρίσκονται στην εξουσία τα κόμματα που έχουν συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Όπως τονίζει, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία έχουν ήδη αποδεχθεί ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας. Δεν παραλείπει όμως να προειδοποιήσει ότι "δεν πρέπει να μειωθεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.