Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ο"Κάιζερ"Ντράγκι για τους Έλληνες

"Οι Έλληνες πρέπει να εγκαταλείψουν τον πλούτο και το βόλεμα" είναι ο τίτλος της συνέντευξης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι που φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα BILD.
Ο συγκεκριμένος τίτλος προκύπτει από απάντηση του Μάριο Ντράγκι στον Γερμανό δημοσιογράφο N. Blome, σύμφωνα με την οποία:
"Οι Έλληνες πρέπει να εγκαταλείψουν τον πλούτο και το βόλεμα και ακριβώς αυτό επιτυγχάνεται μέσω των περικοπών των μισθών σε όλους τους τομείς".
Στη συνέχεια, σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τις επερχόμενες εθνικές εκλογές της χώρας μας και το γεγονός ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να εκλεγούν παρατάξεις που δεν συμφωνούν με τις δεσμεύσεις της παρούσας κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΕΚΤ απαντάει :"Για να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση, χρειάζεται πολιτική σταθεροτητα" και συνεχίζει "οι Έλληνες έχουν προβεί σε πολλές μεταρρυθμίσεις. Αν αυτές εφαρμοστούν και στην πράξη, η χώρα έχει μια πιθανότητα να ανατρέψει την καθοδική της πορεία".

"Γιατί είναι υποχρεωμένοι τότε οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι να πληρώνουν τη βοήθεια προς την Ελλάδα, αν υπάρχει το ενδεχόμενο να πάει κάτι στραβά;" ρωτάει ο Blome τον Μάριο Ντράγκι και ο τελευταίος απαντά: "Είναι αλήθεια ότι οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι έχουν δώσει πολλά για την Ελλάδα και τα χρήματα τους πρέπει να προστατεύονται. Γι' αυτό άλλωστε η ΕΚΤ δεν συμμετείχε στο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους -γιατί αυτό θα ήταν εις βάρος των φορολογουμένων".
Όσον αφορά την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο Ντράγκι τάσσεται ενάντια σε αυτό το ενδεχόμενο υπογραμμίζοντας ότι δεν θα βελτιωνόταν η κατάσταση της χώρας με την επιστροφή σε ένα εθνικό νόμισμα.
Κλείνοντας, και ενώ ο δημοσιογράφος επιμένει ότι οι κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε. και η Άνγκελα Μέρκελ αξιώνουν τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα ο Ντράγκι σχολιάζει:
"Χωρίς την πίεση των αγορών και της Γερμανίας δεν είχαμε κάνει τόσα βήματα προόδου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.