Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Βουλευτές υποχρέωναν τον ΕΛΓΑ να δίνει αποζημιώσεις -μαϊμού σε αγρότες

Βουλευτές υποχρέωναν τον ΕΛΓΑ να δίνει αποζημιώσεις -μαϊμού σε αγρότεςΜια ακόμη κομπίνα πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ βρίσκεται στο δρόμο της Δικαιοσύνης έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα των αποκαλύψεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Σε αυτήν εμπλέκονται χιλιάδες αγρές με θύμα τον ΕΛΓΑ, προφανώς με τη βοήθειας συγκεκριμένων κυκλωμάτων που έδιναν αποζημιώσεις – μαϊμού.Οπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Δριβελέγκας ήδη έχουν σταλεί στη Δικαιοσύνη τα συμπεράσματα Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης που έγινε στον οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων προκειμένου να αποκαλυφθεί ο λόγος για τον οποίο το έλλειμμα έφτασε μέσα σε 5 χρόνια από 800 εκατομμύρια ευρώ το 2004 στα 4,5 δισ. το 2009.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό χιλιάδες αγρότες δήλωναν ανύπαρκτες ζημιές ή ακαρπίες στις καλλιέργειές τους λαμβάνοντας αποζημιώσεις πολλών δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ κάθε χρόνο.
Η ΕΔΕ διατάχθηκε μετά από καταγγελίες εργαζομένων στον ΕΛΓΑ για παρεμβάσεις εξωθεσμικών παραγόντων -κυρίως βουλευτών- που υποχρέωναν τον Οργανισμό να πληρώνει υπέρογκα ποσά, παρακάμπτοντας τις διαδικασίες.
Ως παράδειγμα αναφέρεται το ότι την τριετία 2007 - 2009 περισσότεροι από 1.000 αγρότες λάμβαναν αποζημιώσεις που έφταναν έως και τις 150.000 το χρόνο, ενώ υπήρξε συγκεκριμένος άνθρωπος που έλαβε 372.000 ευρώ στην τριετία και οικογένεια που το ίδιο χρονικό διάστημα έλαβε 752.000 ευρώ.
Να αποκαλύψει ονόματα καλεί τον υφυπουργό η Νέα Δημοκρατία. «Είναι δυο χρόνια πια στην κυβέρνηση. Δυο, δυόμισι χρόνια. Αν έχουν κάτι συγκεκριμένο να πουν, ας πουν με ονοματεπώνυμο, αλλιώς είναι κοινές συκοφαντίες όλα αυτά», τόνισε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ., Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.