Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Βεστερβέλε: «Έχει γίνει πολλή σπέκουλα σε βάρος της Ελλάδας»

Βεστερβέλε: «Έχει γίνει πολύ σπέκουλα σε βάρος της Ελλάδας»Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προοπτικές της Ελλάδας και το ενδεχόμενο να χρειαστεί νέο πακέτο στήριξης, τόνισε ότι δεν επιθυμεί να συμβάλει στην ανασφάλεια των πολιτών και των αγορών λέγοντας χαρακτηριστικά «έτσι κι αλλιώς, ήδη ως σήμερα, έχει γίνει πολλή σπέκουλα, ακόμη και από υπεύθυνους φορείς, οι οποίοι, κανονικά, θα έπρεπε να καθησυχάζουν την κατάσταση»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα "Welt am Sonntag καλεί την ίδια του τη χώρα να επιδείξει και προειδοποιεί για τους κινδύνους από την κακή διαχείριση της ισχύος.
«Στην Ευρώπη εκλαμβάνεται η Γερμανία σήμερα ως χώρα με ιδιαίτερη ισχύ και επιρροή. Σε όλη την Ευρώπη γίνεται μια συζήτηση για τον ρόλο της Γερμανίας στην κρίση χρέους. Τώρα θα αποφασιστεί ποια εικόνα της Γερμανίας θα εμπεδωθεί στην Ευρώπη για τα επόμενα χρόνια. Αυτή την φάση πρέπει εμείς να την διαμορφώσουμε με σοφία», επισημαίνει και τονίζει ότι ειδικά ο ισχυρός έχει την υποχρέωση να διαχειρίζεται την ισχύ του με ευαισθησία και υπευθυνότητα. «Όποιος κραδαίνει το τευτονικό ρόπαλο, θα του επιστραφεί ως μπούμερανγκ» λέει χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας αντιτείνει την σημασία «να ανοίξει το επόμενο κεφάλαιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης» προτείνοντας την απευθείας εκλογή Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την εισαγωγή ευρωπαϊκού Συντάγματος, το οποίο θα εγκριθεί με δημοψηφίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.