Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ευτυχώς, υπάρχουν οι φοιτητές που γιουχάρουν τον Τόμσεν και την παρέα του

Η τελευταία λέξη της μόδας στα ευρωπαϊκά fora είναι να καλείς έναν εκπρόσωπο της τρόικας να μιλήσει για το μοντέλο που εφαρμόζει στα PIGS για τη «διάσωσή» τους. Συνέβη προχθές στο LSE, όπου ο Πωλ Τόμσεν του ΔΝΤ είπε, για μια ακόμη φορά, η Ελλάδα δεν κατάφερε να εφαρμόσει σωστά την ωραία συνταγή της τρόικας και ότι τώρα που άρχισε να βάζει μυαλό, πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω εσωτερική υποτίμηση, αμέσως μετά τις εκλογές. Ευτυχώς που βρέθηκαν μερικοί Έλληνες φοιτητές οι οποίοι αποδοκίμασαν τον Τόμσεν και του επεσήμαναν ότι σε δύο χρόνια το χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε από το 110 στο 160%.

Παρακολουθώντας τη μανία που έχει πιάσει τους τροϊκανούς να υπερασπίζονται το πρόγραμμά τους, που δεν απέτυχε μόνο στην Ελλάδα που το εφαρμόζει πλημμελώς, αλλά και στην Πορτογαλία που το εφαρμόζει με θρησκευτική ευλάβεια, αναρωτιέται κανείς αν μπορούμε ως κράτος που σέβεται τον εαυτό του να βάλουμε τέλος σε αυτή την επικοινωνιακή γελοιότηταπου κλιμακώνεται ερήμην μας.
Δύο πράγματα θα όφειλε να έχει κάνει μια ελληνική κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της: Είτε να απαιτήσει σε υψηλό πολιτικό ευρωπαϊκό επίπεδο να πάψουν οι υπάλληλοι της τρόικας να κάνουν πολιτικές παρεμβάσεις και επισημάνσεις δημόσια, σε διεθνή fora, εις βάρος της Ελλάδος, είτε, τουλάχιστον, να βρει το κουράγιο να τους αποδοκιμάσει όταν προσβάλλουν τη χώρα ή παρεμβαίνουν ωμά στην προεκλογική περίοδο.
Δυστυχώς, τις απαντήσεις που θα όφειλε να δώσει η ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό πολιτικό σύστημα στο σύνολό του με πολιτικώς ορθό τρόπο τις δίνουν με πολιτικά ανορθόδοξο τρόπο οι φοιτητές που παρακολουθούν τις ομιλίες των τροϊκανών αξιωματούχων. Κρίμα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.