Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ


Τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα «στην ουσία καταστρέψαμε τον ιδιωτικό τομέα» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σε συνέντευξή του προς το πρακτορείο BLOOMBERG. Οι εκλογές ανέφερε θα είναι το τελικό βήμα για να μπούμε σε...
μια σταθερή πορεία εφαρμογής του προγράμματος μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υλοποιήσουμε. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε ότι η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο και βαφτίστηκε «ειδική περίπτωση», ενώ στο μεταξύ τα ίδια προβλήματα ανησυχούν τις αγορές και τους Ευρωπαίους πολίτες σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
«Αυτό που πρέπει να κάνει, λοιπόν, η Ευρώπη, όχι για την Ελλάδα αλλά για τον εαυτό της, είναι να αντιμετωπίσει το κοινό πρόβλημα. Οι αγορές δείχνουν με τη στάση τους ότι δεν είναι μόνο Ελληνικό το πρόβλημα», τόνισε ο κ. Δασκαλόπουλος.
Επανέλαβε τη θέση του κατά της σύστασης κυβέρνησης τεχνοκρατών κατά το πρότυπο της Ιταλίας, πρόσθεσε ωστόσο ότι «ανάλογα με τα αποτελέσματα των εκλογών, ίσως προκύψει θέμα βοήθειας από τεχνοκράτες, ίσως είναι θετική ιδέα».


Τόνισε ότι «προφανώς ήταν αναγκαίο να επιβληθούν αυστηρά μέτρα στην Ελλάδα, κατ' αρχήν, όπως ήταν επίσης απαραίτητο να αλλάξουμε τις Συνθήκες στην Ευρώπη, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη πειθαρχία. Τώρα όμως που έγιναν όλα αυτά, τώρα που τιμωρήσαμε τους ιδιώτες επενδυτές, τώρα που στην ουσία καταστρέψαμε τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, τώρα ήρθε η στιγμή να προχωρήσουμε, προς ένα ευρύτερο όραμα, προς μια νέα υπόσχεση προς τους πολίτες», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.