Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος

Μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναδεικνύεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής τήρησης του καταστατικού του Κινήματος Γ. Ανωμερίτης, η μόνη υποψηφιότητα που πληροί τις προϋποθέσεις είναι αυτή του Ε. Βενιζέλου.
Το προεδρείο του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος επέμεινε στην πιστή τήρηση του καταστατικού ενώ ανέφερε πως η υποψηφιότητα του Χρήστου Παπουτσή δεν ήταν σύμφωνη με το καταστατικό.
Ο Χρήστος Παπουτσής είχε δηλώσει ότι οι υποψηφιότητες δεν πρέπει να συνδέονται με υπογραφές, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος είχε συγκεντρώσει τον αναγκαίο αριθμό υπογραφών (190) επέμενε να τηρηθεί το καταστατικό, δηλαδή υποψήφιος να είναι όποιος συγκεντρώνει το ένα τέταρτο των υπογραφών.
Τα αιτήματα του Χ. Παπουτσή και Σ. Τζουμάκα οι οποίοι αυτοπροτάθηκαν χωρίς να έχουν συμπληρώσει βάσει καταστατικού τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών κρίθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος διά ανατάσεως της χειρός, αλλά δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό των 94 μελών του οργάνου.
Ειδικότερα ,11 σήκωσαν το χέρι υπέρ του Παπουτσή και 3 υπέρ του Τζουμάκα.
Έτσι, η υποψηφιότητα του Ε. Βενιζέλου είναι εκείνη που θα κληθούν να επικυρώσουν οι πολίτες στις εσωκομματικές κάλπες του ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Κυριακή, 18 Μαρτίου.
Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος ζήτησε συσπείρωση όλου του κόμματος γύρω από την νέα ηγεσία καλώντας τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες.
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εθνικής Συνδιάσκεψης ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσιάζοντας  στην Εθνική Συνδιάσκεψη την πολιτική του πλατφόρμα, ανέπτυξε μια ιδεολογία προσαρμοσμένη στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, τοποθέτησε το ΠΑΣΟΚ στο χώρο της Κεντροαριστεράς, έκανε αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου, ζήτησε συγγνώμη από το λαό για τα λάθη που έγιναν, ευχαρίστησε για τις θυσίες που έκανε και τόνισε με έμφαση ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάει στις εκλογές με στόχο τη νίκη.
Αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις τόνισε ότι μετά την ολοκλήρωση του PSI η χώρα απομακρύνθηκε από τη χρεοκοπία, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη.
Την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου ανακοίνωσαν δημόσια ότι θα στηρίξουν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως οι Θεόδωρος Πάγκαλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Φώφη Γεννηματά και άλλοι.
"Καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο που δήλωσε", του ευχήθηκε χαρακτηριστικά ο Θ. Πάγκαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.