Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ροκάρ: Διέξοδος για την Ελλάδα ένα στρατιωτικό πραξικόπημα

Picture 0 for Ροκάρ: Διέξοδος για την Ελλάδα ένα στρατιωτικό πραξικόπημαΟ πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας υποστήριξε ότι η λιτότητα που επιβάλλεται στον ελληνικό λαό από τους δανειστές θα έχει ως αποτέλεσμα την κοινωνική έκρηξη

Την εκτίμησή του ότι η μόνη διέξοδος στην Ελλάδα θα είναι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Μισέλ Ροκάρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Liberation.
 
«Κανείς δεν το λέει, αλλά στην Ελλάδα στο τέλος η μόνη διέξοδος θα είναι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ροκάρ, αναφερόμενος στο αδιέξοδο που βρίσκεται η Ελλάδα.
 
Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας υποστήριξε ότι η λιτότητα που επιβάλλεται στον ελληνικό λαό από τους δανειστές θα έχει ως αποτέλεσμα την κοινωνική έκρηξη, η οποία θα οδηγήσει σε μια στρατιωτική δικτατορία. 
 
«Δεν γίνεται να κυβερνηθεί ένας λαός δημοκρατικά όταν του αφαιρείς το 25% του εισοδήματος του», σημειώνει ο κ. Ροκάρ, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι μοναδική λύση  στο δημοσιονομικό αδιέξοδο των φτωχών χωρών του ευρωπαικού νότου αποτελεί η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.