Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΝΥΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ"


Πεπεισμένος ότι η Ελλάδα έχει διανύσει περισσότερη από τη μισή διαδρομή για την οικονομική ανάκαμψη, αν και, όπως αναφέρει, η διαδικασία της δημοσιονομικής εξυγίανσης θα διαρκέσει περισσότερο από όσο αναμενόταν, δηλώνει ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξή του, που δημοσιεύουν σήμερα οι Financial Times. Μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός εκτιμά ότι...
μια «μεγάλη, σιωπηλή πλειοψηφία» Ελλήνων είναι πρόθυμη να κάνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου η χώρα να παραμείνει στην ευρωζώνη, παρά τις σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας.

Σημειώνει ακόμη ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να αποφύγει μια ακόμη αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί είναι διατεθειμένοι να βάλουν στην άκρη τις διαφορές για την εφαρμογή διαρθρωτικών και φορολογικών μεταρρυθμίσεων.
Εν όψει μάλιστα των εκλογών εκφράζει την πεποίθησή του ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχίσουν όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί.

«Αυτή είναι η βούληση της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών», αναφέρει και προσθέτει ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τα πολιτικά κόμματα.

Ο Πρωθυπουργός εκφράζει επίσης την πεποίθηση ότι το σπιράλ της ύφεσης στην Ελλάδα θα αποδειχθεί μια προσωρινή κατάσταση.

«Είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε διανύσει περισσότερο από το μισό δρόμο για την οικονομική ανάκαμψη, αν και η διαδικασία για την δημοσιονομική προσαρμογή θα διαρκέσει περισσότερο» τονίζει και προσθέτει: «Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης θα πρέπει να επιτευχθούν σε λιγότερο από δύο χρόνια».

Πάντως, ο ίδιος παραδέχεται ότι η χώρα ίσως χρειαστεί περισσότερη στήριξη από το εξωτερικό, εάν δεν καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.