Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ: ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΜΗΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Η μέγιστη αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ και η ενίσχυση του επιχειρηματικού κλίματος είναι οι βασικές προτεραιότητες της Task Force για την Ελλάδα, όπως επανέλαβε και σήμερα ο Χορστ Ράιχενμπαχ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες. 
Σύμφωνα...
με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης  οι δύο επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι για την Ελλάδα, καθώς, όπως είπε, «το επόμενο διάστημα πρέπει να μπουν ισχυρές βάσεις για την εφαρμογή του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής». Όπως πρόσθεσε αυτό αποτυπώθηκε και στη συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο στις Βρυξέλλες, όπου επισημάνθηκε ότι «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο μέχρι τις εκλογές». 

Αναφερόμενος στα κονδύλια για την Ελλάδα είπε ότι  υπάρχουν διαθέσιμα όμως  πρόσθεσε, πως θα πρέπει παράλληλα να προχωρήσουν οι συζητήσεις για το πώς θα μπορούσαν να αποδεσμευθούν και να απορροφηθούν γρηγορότερα οι πόροι του ΕΣΠΑ. 

Επιπλέον, ο Χ. Ράιχενμπαχ τόνισε την ανάγκη να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επανέλαβε, ότι υπάρχουν διαθέσιμα 2 δισ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους και άλλα 2 δισ. ευρώ από δάνεια τραπεζών. Εξέφρασε, μάλιστα την πεποίθηση ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα βελτιώσει την παροχή ρευστότητας προς τις ΜΜΕ. 

Σχετικά με την απόφαση που αναμένεται να λάβει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τη δημιουργία Ταμείων που θα χρηματοδοτήσουν τα μεγάλα επενδυτικά έργα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο Χ. Ράιχενμπαχ είπε ότι η Επιτροπή σε συνεργασία με την ΕΤΕπ προετοιμάζουν το έδαφος για να ληφθεί η σχετική απόφαση το Μάιο. Σε ό,τι αφορά τις περαιτέρω χρηματοδοτικές ανάγκες και τη δυνατότητα μόχλευσης χρημάτων μέσω της ΕΤΕπ, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης αναγνώρισε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν. 

Τέλος, ρωτηθείς για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων που έχουν στόχο την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, ο Χ. Ράιχενμπαχ ανέφερε ότι το θέμα έχει αναλάβει εμπειρογνώμονας της Ομάδας Δράσης. Παράλληλα, απέρριψε κατηγορηματικά τις θεωρίες περί εξόδου της Ελλάδας από τον χώρο Σένγκεν, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να αποφευχθούν οποιεσδήποτε πολιτικές επιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.