Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΜΟΣΙΑΛΟΣ: ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΟΧΙ ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ


Απτή μεταρρυθμιστική πλατφόρμα για την έξοδο τη χώρας από την κρίση και όχι μία επιφανειακή αναπαλαίωση προσώπων και συμβόλων είναι το ζητιούμενο του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά, δηλώνει σε συνέντευξή του ο βουλευτής του κόμματος Ηλίας...
Μόσιαλος. Αναφερόμενος στις διαδικασίες αλλαγής ηγεσίας, ο κ. Μόσιαλος στη συνέντευξή του (στον ρ/σ 9,84) σημειώνει: «Αυτή ακριβώς η συζήτηση πρέπει να γίνει, όχι με βάση πρόσωπα. Πρόσωπα χωρίς συγκεκριμένες μεταρρυθμιστικές πλατφόρμες για την έξοδο της χώρας από την κρίση, δε θα παίξουν από μόνα τους πολύ μεγάλο ρόλο», λέει και απορρίπτει μια επιφανειακή ανανέωση του ΠΑΣΟΚ.
«Είναι η εύκολη λύση θα έλεγα αυτή. Δηλαδή πάλι μια αλλαγή αρχηγού στο ΠαΣοΚ, αλλαγή ονόματος και συμβόλων, μπορούμε να πούμε ότι αλλάξαμε, αλλά στην ουσία αυτό μπορεί να είναι και μια εύκολη αναπαλαίωση».
Θα υπάρξει μία μορφή συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - Νέας Δημοκρατίας
Ο κ. Μόσιαλος θεωρεί πιθανή μίας μορφής συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Νέας Δημοκρατίας:
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό, με βάση και τη διάταξη των πολιτικών δυνάμεων. Το θέμα είναι, θα είναι μια συγκυβέρνηση στην οποία θα έχουμε πλειοψηφία των μεταρρυθμιστικών χαρακτηριστικών ή θα είναι μια συγκυβέρνηση όπου αναγκαστικά το ΠαΣοΚ, αν είναι δεύτερο κόμμα, θα στηρίζει το πλειοψηφούν κόμμα;
Το ΠαΣοΚ έχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία τώρα να διαφοροποιηθεί από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, γιατί ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας θέλει να δει σημαντικές μεταρρυθμίσεις... Αν δεν το κάνει ο επόμενος αρχηγός του ΠαΣοΚ, το ΠαΣοΚ δε θα έχει μεγάλη τύχη στις εκλογές, γιατί δε θα προσφέρει κάτι διαφορετικό... Για να έχει τύχη, να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και στις επόμενες εκλογές αλλά και γενικά να επιβιώσει, θα πρέπει να αλλάξει το προφίλ του συνολικά και να προχωρήσει με σαφείς μεταρρυθμιστικές κατευθύνσεις», τόνισε.
Θετική η ενίσχυση της πολιτικής των γενοσήμων φαρμάκων
Ειδικός ών στον τομέα της Υγείας, ο κ. Μόσιαλος χαρακτηρίζει θετική την πολιτική ενίσχυσης των γενοσήμων φαρμάκων: «Η ανησυχία είναι ότι τα γενόσημα φάρμακα θα πρέπει να είναι της ίδια ποιότητας με τα πρωτότυπα φάρμακα, που κι αυτά πρέπει να ελέγχονται... Άρα, κατά τη γνώμη μου, θα μπορούσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων να δημιουργήσει έξι - εφτά κέντρα ελέγχου της αξιοπιστίας των γενοσήμων φαρμάκων. Και τι σημαίνει αξιοπιστία; Είναι ο έλεγχος της βιο - ισοδυναμίας. Ότι αν χορηγήσουμε ένα φάρμακο γενόσημο κι ένα πρωτότυπο θα πρέπει αν έχουν την ίδια αξιοπιστία, το ίδιο θεραπευτικό αποτέλεσμα...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.