Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΥΦΕΣΗ ΕΦΙΑΛΤΗΣ 7,5% ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ!

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΕ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ!
Στο 7,5% διαμορφώθηκε η συρρίκνωση του ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο του 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, σε σταθερές τιμές 2005, έναντι της συρρίκνωσης 7,0% που είχε υπολογιστεί στην πρώτη εκτίμηση της Ελληνική Στατιστικής Αρχής και είχε ανακοινωθεί στις 14 Φεβρουαρίου. Η καταστροφή του τόπου είναι πρωτοφανής αφού η ελληνική οικονομία βρίσκεται για πέμπτη συνεχιζόμενη χρονιά σε φάση ύφεσης!
Αυτά είναι τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών με τη σφραγίδα της τρόικας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) και την υπογραφή τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ όσο και της νυν συγκυβέρνησηςΠΑΣΟΚ-ΝΔ υπό τον πρωθυπουργό Παπαδήμο.


Σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., η διαφορά αυτή είναι αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση. Τα στοιχεία αυτά είναι είτε μηνιαία (στοιχεία μηνός Δεκεμβρίου εισαγωγών και εξαγωγών) είτε τριμηνιαία (δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών 4ου τριμήνου).
Πιο αναλυτικά:
  • Η συνολική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε μείωση κατά 7,9% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2010, ενώ οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 22,2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010.
  • Μείωση 31,8% παρουσίασε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, αντισταθμίζοντας μερικώς τη μείωση του ΑΕΠ. Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών υποχώρησαν κατά 6,1%, με τις εξαγωγές αγαθών να μειώνονται κατά 10,7% και τις εξαγωγές υπηρεσιών κατά 1,3%.
  • Επίσης, μείωση της τάξεως του 14,2% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2010 παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 13,5% και οι εισαγωγές υπηρεσιών κατά 16,4%.
Διευκρινίζεται ότι οι προσωρινές εκτιμήσεις των συναλλαγών που συνθέτουν το τριμηνιαίο ΑΕΠ για τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2011, έχουν αναθεωρηθεί σε σχέση με εκείνες που ανακοινωθήκαν στις 9 Δεκεμβρίου 2011, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία των λογαριασμών της Γενικής Κυβέρνησης (που καταρτίστηκαν στο τέλος Δεκεμβρίου), καθώς και αναθεωρημένες εκτιμήσεις για τους βραχυχρόνιους δείκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.