Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΣΤΟ 7,5% Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ


Η υποτονική ζήτηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη πλήττει την κινέζικη οικονομία. Αν και τα προηγούμενα χρόνια ξεπερνούσε τους στόχους σε μόνιμη βάση πλέον οι στόχοι θα πρέπει να επανακαθοριστούν. Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της φετινής συνόδου του Λαϊκού Κογκρέσου στο Πεκίνο ο κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο είπε ότι...
το τρέχον έτος η ανάπτυξη θα είναι μόνο 7,5%. Στην έκθεσή του μπροστά σε τρεις χιλιάδες συνέδρους στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού δήλωσε ότι η οικονομική ανάπτυξη θα πρέπει να είναι "πιο βιώσιμη και αποτελεσματική."

Πέρυσι, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως κατέγραψε αύξηση 9,2% σε σχέση με το 2010. Ο Γουέν Τζιαμπάο είπε ότι η κυβέρνησή του θα ακολουθήσει προσεχτική και ευέλικτη στάση στο θέμα της νομισματικής πολιτικής προκειμένου να προστατεύσει τη χώρα από τους οικονομικούς κινδύνους.

Το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα ανέλθει σε 800 δισεκατομμύρια γουάν (δηλαδή περίπου 96 δισεκατομμύρια δολάρια) ή 1,5%. Όπως πρόσθεσε ο κ. Τζιαμπάο, πέρυσι, η Κίνα αντιμετώπισε ένα "σύνθετο και ευμετάβλητο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον και η κινεζική κυβέρνηση θα συνεχίσει φέτος μια προληπτική δημοσιονομική πολιτική".

Ο κινέζος πρωθυπουργός ζήτησε να μετασχηματιστούν οι δομές της κινεζικής οικονομίας και να επικεντρωθούν περισσότερο στον στόχο μακροπρόθεσμης και ποιοτικής ανάπτυξης. Ζήτησε επίσης να ενθαρρυνθεί η εγχώρια ζήτηση και να μειωθεί ο πληθωρισμός με στόχο, η αύξηση των καταναλωτικών προϊόντων να είναι περίπου 4% το 2012.

Το Λαϊκό Κογκρέσο συγκαλείται μία φορά το χρόνο, στην Μεγάλη Αίθουσα του Λαού στο Πεκίνο. Διαρκεί δέκα ημέρες και την έναρξη κηρύσσει παραδοσιακά η έκθεση του πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.