Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

200εκατ.βαρέλια πετρέλαιο

"Στη θάλασσα του Ιονίου "κρύβονται" 200 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου που θα αποφέρουν 20 δισ. ευρώ από τα οποία τα 8 θα αποδοθούν στο ελληνικό κράτος και από αυτά, τα 2 στις τοπικές κοινωνίες", αυτό υποστήριξε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης στη σημερινή παρουσίαση των εξελίξεων σχετικά με τις έρευνες για πετρέλαιο στο Ιόνιο.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς υπό τη διοργάνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Μανιάτη οι επιστήμονες κάνουν λόγο για κοιτάσματα που μπορούν να δώσουν μέχρι 200 εκ. βαρέλια, δηλαδή ένα κοίτασμα που θα αποφέρει με σημερινές τιμές 20 δισ. ευρώ, ωστόσο, οι τιμές αυτές είναι κατ΄ εκτίμηση με ανακρίβειες εξαιτίας του γεγονότος ότι αν δε μπει γεωτρύπανο δεν πρόκειται να σιγουρευτούν αυτοί οι αριθμοί.
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος στην εισήγησή του, τόνισε ότι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις έρευνες 8 εταιρίες οι οποίες και θα επωμιστούν το σύνολο του κόστους αναμένοντας να αποσβέσουν τα έξοδα από την πώληση των στοιχείων που θα προκύψουν σε πετρελαϊκές εταιρίες που θα ενδιαφερθούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, όταν αυτός βγει στον αέρα.

Πηγή: Corfupress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.