Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ανάσα 1 δισ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ανάσα 1 δισ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσειςΤο πρώτο «ζεστό» χρήμα αναμένεται να εισρεύσει στην Ελλάδα παράλληλα με την άφιξη την Τετάρτη του αρμόδιου επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χαν. Η επίσκεψη του επιτρόπου θα φέρει 1 δισ. ευρώ ρευστότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Σκοπός της επίσκεψης του Επιτρόπου είναι να συμμετάσχει στην τελετή υπογραφής για τη συμφωνία σύστασης του Ταμείου Εγγυήσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Στην τελετή υπογραφής, το κείμενο για τη σύσταση του Ταμείου θα συνυπογράψουν, παρουσία του Επιτρόπου κ. Χαν, η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης και ο κ. Πλ. Σακελλάρης, Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) θα συνδράμει την Ελλάδα με 500 εκατομμύρια ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ, ως εγγύηση, προκειμένου να καταστεί δυνατή η δανειοδότηση των ελληνικών μικρομεσαίων Επιχειρήσεων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με το ποσό του ενός δισ. ευρώ (μόχλευση 1:2), μέχρι το τέλος του 2013, μέσω τραπεζών που θα λειτουργούν ως ενδιάμεσοι φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.