Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Θα ξεσκονίσουν τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών από το 1974 μέχρι σήμερα

Δημήτρης Ρέππας, Απόστολος Κακλαμάνης, πρόεδρος της Βουλής, Βουλή, βουλευτές, πόΜε την μορφή του κατεπείγοντος θα συζητηθεί η πρόταση του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη και άλλων 74 βουλευτών, για τροποποίηση του νόμου περί «πόθεν έσχες», σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφώνησαν να διαμορφώσουν από κοινού προτάσεις, σε ό,τι αφορά τον αναδρομικό έλεγχο των «πόθεν έσχες» όλων των πολιτικών προσώπων που ανέλαβαν αξίωμα από το 1974 μέχρι σήμερα, την ανάρτηση των δηλώσεων περιουσιακής τους κατάστασης στο διαδίκτυο και την πρόβλεψη να κατάσχεται υπέρ του δημοσίου οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο έχει παραλειφθεί στη δήλωση του «πόθεν έσχες», αν μέσα σε τρεις μήνες δεν έχει αποδειχθεί ότι νομίμως έχει αποκτηθεί.
«Για πρώτη φορά βρισκόμαστε μπροστά στην υιοθέτηση πρότασης νόμου που φαίνεται ότι επί της αρχής έχει καθολική αποδοχή και η κυβέρνηση αναμένει τις προτάσεις όλων των κομμάτων», τόνισε ο κ. Ρέππας κατά τη συζήτηση της πρότασης νόμου των 75 βουλευτών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Η νέα διαμορφωμένη πρόταση, που θα έχει ενσωματωμένες και τις προτάσεις των άλλων κομμάτων, θα κατατεθεί με τη μορφή νομοσχεδίου και θα συζητηθεί με τον χαρακτήρα του επείγοντος.
Όλα τα κόμματα, παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις τους, τάχθηκαν υπέρ της αρχής της πρότασης, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» διευκρινίζοντας πάντως ότι θα στηρίξει και θα υπερψηφίσει ορισμένες διατάξεις που ενισχύουν τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.