Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Κατατέθηκαν 17 φάκελοι για την πώληση της ΔΕΠΑ


Κατατέθηκαν 17 φάκελοι για την πώληση της ΔΕΠΑ
Δεκαεφτά φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος κατατέθηκαν για τη διαδικασία πώλησης της ΔΕΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες 2 φάκελοι αφορούν στην ΔΕΣΦΑ, και οι υπόλοιπες αφορούν είτε στην ΔΕΠΑ μόνη της είτε στην ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ «πακέτο», ή δεν εξειδικεύουν το ενδιαφέρον τους. 

Ο αριθμός των κατ’ αρχήν ενδιαφερομένων χαρακτηρίζεται από την αγορά ως ικανοποιητικός και εκφράζεται αισιοδοξία καθώς η διαδικασία φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο. 

Σε ότι αφορά τη γεωγραφία των ενδιαφερομένων, πληροφορίες αναφέρουν, ότι υπάρχει ισορροπία μεταξύ δυτικών εταιρειών, μη δυτικών εταιρειών και χωρών παραγωγής φυσικού αερίου καθώς επίσης και προσφορών από funds. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ: 

"Σήμερα Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012, ώρα 19.00 έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Ιδιωτικοποίηση του Ομίλου ΔΕΠΑ. Ενδιαφέρον εξεδήλωσαν 17 επενδυτές από 12 τουλάχιστον χώρες οι 7 εκτός Ευρωζώνης. Κατ’ αρχήν ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για την ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ ξεχωριστά αλλά και τον Όμιλο ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ. 

Το μέγεθος και η ποιότητα του ενδιαφέροντος αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, η οποία εισέρχεται πραγματικά σε μια νέα φάση οικονομικών εξελίξεων, καθώς και επιβράβευση των προσπαθειών του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σε προσεχή συνεδρίαση του, θα αξιολογήσει την εκπλήρωση των τυπικών και ουσιαστικών προϋποθέσεων και θα ανακοινώσει ποιοι από τους ενδιαφερόμενους θα κληθούν να υποβάλλουν ενδεικτικές προσφορές. Όσοι από τους ενδιαφερόμενους προεπιλεγούν αφού υπογράψουν το σχετικό Σύμφωνο Εμπιστευτικότητας, θα λάβουν το Ενημερωτικό Δελτίο καθώς και τα έγγραφα για την υποβολή Ενδεικτικών Προσφορών." 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.