Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Η ΚΡΙΣΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΕ ΚΑΤΑ 15% ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 15%, από την έναρξη της κρίσης, δείχνει η τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με την έκθεση, στη χώρα μας τους πρώτους εννέα μήνες του 2011 χάθηκαν 370.000 θέσεις εργασίας. Οι μακρόχρονοι άνεργοι αυξήθηκαν στο 9,1% του ποσοστού των...
ανέργων.

Τη μεγαλύτερη αύξηση στα ποσοστά ανεργίας στην ΕΕ παρουσίασαν η Ιρλανδία, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Λετονία και η Βουλγαρία.

Η έκθεση επισημαίνει ότι η ανεργία στην ΕΕ πλήττει ιδιαιτέρως τους νέους (ηλικίας 15 – 24 ετών) και σε πολλές χώρες έχει αγγίζει ιστορικά υψηλά ποσοστά που κατά μέσο όρο φτάνουν στο 22,4%, ενώ σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία αγγίζουν το 50%.

Στην Ελλάδα, η ανεργία στους νέους το Νοέμβριο του 2011 έφτασε το 48%, ποσοστό διπλάσιο από ό,τι ήταν δύο χρόνια πριν.

Παράλληλα, μείωση 9,3% παρουσίασε το 2010 και το εισόδημα των νοικοκυριών. Στα όρια της φτώχειας ζει το 27,7% του πληθυσμού στην Ελλάδα, ενώ ο αντίστοιχος ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 23,4%.

Κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες (από το 19% το 2007 στο 24% το 2010) αυξήθηκε το ποσοστό των Ελλήνων που στο τέλος του μήνα δυσκολεύονται οικονομικά να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.