Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ME... ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ!


Με αναδρομική ισχύ από τις 14 Φεβρουαρίου θα εφαρμοστούν οι μειώσεις στον βασικό μισθό, ο οποίος θα υπολογίζεται με βάση τον ελάχιστο κλαδικό μισθό, συνυπολογιζόμενων των επιδομάτων ωρίμανσης, τέκνων, ανθυγιεινής εργασίας... 
και σπουδών, μετά την υπογραφή της σχετικής πράξης από το υπουργικό συμβούλιο.
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκαν με πράξη του υπουργικού συμβουλίου οι αλλαγές στους μισθούς και στις εργασιακές σχέσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στο εφαρμοστικό νομοσχέδιο που τίθεται προς ψηφοφορία στη Βουλή (επίσης σήμερα).
Στην ίδια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ζήτησε να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες για τη χρηματοδότηση της χώρας μας, ενόψει και της συνόδου κορυφής.
Συζητήθηκαν και άλλες δράσεις για την ταχύτερη δυνατή εκπλήρωση των προϋποθέσεων που έχουν θέσει οι δανειστές της χώρας μας για μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς και την εφαρμογή του προγράμματος της νέας σύμβασης.
O κ. Παπαδήμος επισήμανε στα μέλη της κυβέρνησης την ανάγκη να υπάρξει πρόοδος σε όλους τους τομείς και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε θα πρέπει δίπλα σε κάθε ημερομηνία να υπάρχει υπουργική απόφαση. Μέχρι τέλους της εβδομάδας αναμένονται οι εγκύκλιοι για τη μετενέργεια, το κλείσιμο του ΟΕΚ και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, τις μειώσεις των δημοσίων δαπανών, το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων κ.α.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο για την υποβάθμιση της Ελλάδας από την S&P σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας» και διαβεβαίωσε ότι είναι κάτι προσωρινό που δεν θα έχει περαιτέρω επιπτώσεις, καθώς το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Επίσης, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε στη δέσμευση της κυβέρνησης για περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης και επισήμανε ότι για τον ίδιο λόγο θα εφαρμοσθεί η νέα νομοθεσία για τα γενόσημα φάρμακα.

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί αύριο στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής, ενώ βάσει της πληροφόρησης που υπάρχει δεν επηρεάζει την Ελλάδα η ματαίωση του γεύματος εργασίας και της αντίστοιχης συνόδου κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.