Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΜΕΡΚΕΛ: "Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ"


Η Ελλάδα έχει «μπροστά της έναν δρόμο μακρύ, από τον οποίο δεν λείπει το ρίσκο» ανέφερε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας στη γερμανική βουλή πριν την ψηφοφορία για την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα. «Ακούω τις φωνές που προτείνουν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ» ανέφερε η κ. Μέρκελ, τονίζοντας όμως πως...
«οι ευκαιρίες αυτού του προγράμματος είναι μεγαλύτερες από τους κινδύνους του». Ο κίνδυνος μη επίτευξης των στόχων είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους και η Ελλάδα θα υπόκειται σε αυξημένη επιτήρηση, σημείωσε.

Τυχόν ελληνική κατάρρευση, είπε η καγκελάριος, θα είχε ανυπόλιγιστες συνέπειες για την ευρωζώνη, τονίζοντας: «Ο ρόλος μου είναι να αναλαμβάνω ρίσκα, αλλά όχι να λέω "ναι" σε περιπέτειες». Η στήριξη στην Ελλάδα είναι στήριξη στην Ευρώπη και σε όλα τα μέλη της, δηλαδή και στη Γερμανία, υπογράμμισε.

Η διαδικασία του ελληνικού κουρέματος, υποστήριξε η καγκελάριος, δεν μειώνει μόνο το βάρος του ελληνικού χρέους αλλά και τον κίνδυνο διάχυσης της κρίσης.

H γερμανίδα καγκελάριος συνέχισε λέγοντας πως οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη αρχίσει να προχωρούν στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, λέγοντας πως η υλοποίησή τους, παράλληλα με μία σταδιακή διαδικασία ενοποίησης, θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των αγορών απέναντι στην Ευρωζώνη.

Η ευρωπαϊκή κρίση έδειξε πόσο συνδεδεμένες είναι οι ευρωπαϊκές οικονομίες και πως η στάση του κάθε μέλους της ευρωζώνης δεν επηρεάζει μόνο την ίδια τη χώρα αλλά την ευρωζώνη συνολικά.

«Οι πατέρες της Ευρώπης σφυρηλάτησαν την Ευρώπη με θάρρος, μετά τις φριχτές ιστορικές εμπειρίες που είχαν πίσω τους, όχι για τους εαυτούς τους αλλά για τις επόμενες γενιές», υπογράμμισε η καγκελάριος. «Το βάρος της ευθύνης τώρα πέφτει σε εμάς» κατέληξε η καγκελάριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.