Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Το κίνημα της φθηνής πατάτας εξαπλώνεται και καταργεί τους μεσάζοντες σε Παλλήνη και Νέο Κόσμο

Το κίνημα της φθηνής πατάτας εξαπλώνεται και καταργεί τους μεσάζοντες σε Παλλήνη και Νέο Κόσμο 
Μετά την Πιερία οι πρωτοβουλίες κατάργησης των μεσαζόντων έφτασαν και στην Αττική. Ο λόγος για το.... καταναλωτικό κίνημα που οργανώνεται στο δήμο Παλλήνης και στο δήμο Νέου Κόσμου για φθηνή πατάτα κατευθείαν από τους παραγωγούς χωρίς τους μεσάζοντες.  
Την ιδέα προώθησε η αντιδήμαρχος κα Ειρήνη Κουνενάκη η οποία έκλεισε και τη συμφωνία με τους παραγωγούς, σύμφωνα με το e-aftodioikisi.gr.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι συνθήκες που διαμορφώνονται στο οικονομικό περιβάλλον επιβάλλουν την παρέμβαση και λήψη μέτρων προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίκτυ κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας για τους δημότες μας. Ο Δήμος Παλλήνης, στοχεύοντας στην στήριξη των νοικοκυριών, παρεμβαίνει καθημερινά με νέες δράσεις. 

Σήμερα ξεκινάμε την παρέμβαση στο καταναλωτικό κίνημα. Σε συνεργασία με τους πατατοπαραγωγούς του Νευροκοπίου θα διατεθούν πατάτες στον Δήμο μας στην πολύ χαμηλή τιμή των 28λεπτών ανά κιλό. 
Καλούμε τους δημότες και κατοίκους του Δήμου μας, που επιθυμούν να προμηθευτούν πατάτες να συμπληρώσουν τα έντυπα παραγγελίας που διατίθενται ηλεκτρονικά στο www.palini.gr  η σε έντυπη μορφή στο Δημαρχείο Παλλήνης, (Ιθάκης 12, Γέρακας), Γραφείο  Αντιδημάρχων, τηλ.210-6604638, μέχρι 8 Μαρτίου 2012. 
Μετά την συγκέντρωση των εντύπων παραγγελίας, εντος 10 ημερών και σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα θα γίνει η διάθεση από τους ίδιους τους πατατοπαραγωγούς, αυστηρά, σύμφωνα με τα δελτία παραγγελίας». 
Την ίδια ώρα, και οι παραγωγοί στον  Νέο Κόσμο μαζί με εθελοντές αποφάσισαν να καταργήσουν τους μεσάζοντες που ανεβάζουν τις τιμές ακόμη και των αγαθών πρώτης ανάγκης στα ύψη και κάθε Κυριακή θα τα πωλούν σε τιμές πολύ κοντά σε εκείνες του παραγωγού.

Ως χορηγός επικοινωνίας επελέγη το blog www.neoskosmos-athens.blogspot.com, που από καιρό υιοθετεί και πρωταγωνιστεί σε εκστρατείες πάταξης της ακρίβειας. Το blog το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει υιοθετήσει το σύνθημα «Χτυπάμε την κρίση», οι διαχειριστές του οποίου προσπαθούν να πείσουν τους επιχειρηματίες της περιοχής να κάνουν εκπτώσεις και προσφορές ανάμεσα σε άλλα και την εκστρατεία αλληλεγγύης «Το πιάτο της αγάπης». 

Οι παραγγελίες θα δίνονται ηλεκτρονικά και κατά τη συνάντηση της Κυριακής οι ενδιαφερόμενοι θα κάνουν τις προμήθειές του απευθείας από τους παραγωγούς σε συσκευασίες των 5 κιλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.