Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Μπαρόζο: "Μαζί Ελλάδα και Ευρώπη μπορούμε"


Τα "ελληνικά" του Μπαρόζο από fon1972Η τόνωση της ανάπτυξης στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και κοινοτικοί επίτροποι με τον Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στις Βρυξέλλες.
Ο Μπαρόζο εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει ενώ σημείωσε πως "ο Παπαδήμος έβγαλε την Ελλάδα από δύσκολα νερά".

Μάλιστα μίλησε ελληνικά και είπε πως "Μαζί Ελλάδα και Ευρώπη μπορούμε". Τόνισε δε πως το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας δεν περιορίζεται μόνο σε προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά αφορά την ανάπτυξη.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στους φιλόδοξους στόχους που περιλαμβάνει για την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ενώ διαβεβαιώνοντας για την ετοιμότητα στήριξης της Ελλάδας από την Κομισιόν, ανέφερε πως η Επιτροπή θέλει να διασφαλιστεί ότι θα γίνεται καλύτερη χρήση των πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία και πριν το 2013.
Εξάλλου, νωρίτερα κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του ορισμού επιτρόπου με ευθύνη το έργο της ανοικοδόμησης στην Ελλάδα, ο Ζ. Μπαρόζο είπε ότι προς το παρόν επαρκεί η Ομάδα Δράσης, που έχει συσταθεί από την Επιτροπή και η οποία λειτουργεί, υπό την αιγίδα του ιδίου προσωπικά καθώς και του αντιπροέδρου Ο. Ρεν.
"Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν θα τα λύσει ένας επίτροπος, αλλά η ίδια η Ελλάδα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Επιτροπής.
"Συμφωνήθηκαν συμπληρωματικές δράσεις"
Από τη πλευρά του ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, τόνισε ότι συμφωνήθηκαν συμπληρωματικές δράσεις: η εδραίωση του ταμείου εγγυοδοσίας, η χρηματοδότηση προγραμμάτων υποδομών μέσω των διαρθρωτικών ταμείων, η καλύτερη απορρόφηση κοινοτικών πόρων και η βέλτιστη αξιοποίηση προγραμμάτων όπως το ΗΛΙΟΣ.
"Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει το οικονομικό πρόγραμμα και ζητεί μεταρρυθμίσεις', είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως στο παρελθόν έχουν επιτευχθεί στην Ελλάδα πολλά περισσότερα από αυτά που μας έχουν αναγνωριστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.