Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Μία είναι η κυβέρνηση : ΕΥΡΩΕΛΛΑΔΑ!

«Κατά τας υποδείξεις» του Γερμανού υπουργού Οικονομικών οι εκλογές στη χώρα μας θα πρέπει να αναβληθούν, ενώ παράλληλα ζητείται στήριξη και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης  ώστε να τηρηθεί το ίδιο πρόγραμμα κατάρρευσης της Ελλάδας και μετά τις…. προσδοκώμενες  εκλογές.
Μας υποδεικνύουν οι δανειστές τον τύπο της ελληνικής κυβέρνησης και,σύντομα, θα προχωρήσουν στο επόμενο βήμα, που σύμφωνα με τα προηγηθέντα, θα είναι, φαντάζομαι «η νέα ελληνική κυβέρνηση»!
Είναι γεγονός
και – διατί να το κρύψωμεν άλλωστε – ότι μαζί με τη χώρα καταρρέουν και τα δύο μεγάλα κόμματα, που κυβερνούν χρόνια τώρα την Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ τιμωρείται αυστηρά από τους πολίτες, παρά την ατιμωρησία που ανέχθηκε να επικρατεί στην κοινωνία. Εξάλλου, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η Ν.Δ. όχι μόνον δεν εισπράττει τη φθορά του αντιπάλου, αλλά κατέληξε λόγω του… αξιομνημόνευτου Μνημονίου να έχει αριθμό βουλευτών μικρότερο από τον αντίστοιχο των ανεξάρτητων! Ιδού γιατί ο Μάριο Ντράγκι χαρακτήρισε  την Ελλάδα «ειδική περίπτωση».
Καθώς, λοιπόν, οι Έλληνες  περιμένουμε κάτι νέο να γεννηθεί, οι δανειστές μας θα μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση με την κυβέρνηση ΕΥΡΩΕΛΛΑΔΑ, που θα ικανοποιεί όλα τα γούστα, γιατί θα αποτελείται από Έλληνες και ξένους εταίρους, λαμπρούς τεχνοκράτες. Παράλληλα θα υπάρχουν και τα ελληνικά κατακερματισμένα κόμματα εσωτερικού-διακοσμητικού χώρου,προκειμένου να διατηρείται…η παράδοση και η Δημοκρατία στη χώρα των «φυτών»  Οι δανειστές μας, που έχουν αντιληφθεί ότι κόμμα αυτοδύναμο δεν εκλέγεται και δεν θα εκλέγεται για πολύ, και ότι οι συνεργασίες στην Ελλάδα δεν ευδοκιμούν, θα μας επιβάλουν την ΕΥΡΩΕΛΛΑΔΑ και πάλι για τη σωτηρία μας!
Σκέψεις τρελές και άμετρη φαντασία -θα πείτε- και θα σας απαντήσω: σε ένα θέατρο «γκροτέσκο», στο οποίο η Ελλάδα έχει μεταμορφωθεί, τα πάντα είναι δυνατά.
Γράφοντας, όμως, για τα… κατορθώματα των εταίρων μας, άκουσα στις ειδήσεις ότι το κίνημα αλληλεγγύης των λαών γιγαντώνεται και σκέφθηκα με ανακούφιση: λαοί ενωμένοι ποτέ ηττημένοι.Δάκρυσα όταν άκουσα τον Ιταλό Δήμαρχο να λέει : «Κανένας στον κόσμο δεν φέρεται με αδελφοσύνη προς τον ελληνικό λαό, έστω και αν η Ελλάδα μάς έδωσε τη Φιλοσοφία και την Επιστήμη, την Ποίηση και τη Λογοτεχνία, το Θέατρο και τη Μουσική. Η Ελλάδα μάς έδωσε τον Πολιτισμό και η Ιταλία και όλη η Ευρώπη δεν είναι αδέλφια της, αλλά παιδιά της. Η Ευρώπη σήμερα κρίνεται. Αν εγκαταλείψει την Ελλάδα, θα απορρίψει οριστικά μια συγκεκριμένη ιδέα της Ευρώπης, εκείνη την ιδέα που θέλουμε και αγαπάμε. Από το μήνα αυτό θα καταβάλλω το μισθό μου υπέρ του ελληνικού λαού».
Το σημαντικό είναι ότι ο Ιταλός Δήμαρχος Μάρκο Γκάλντι δεν είναι μόνος. Τα φιλελληνικά αισθήματά τους δείχνουν αυθόρμητα, χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος, και άλλοι Ιταλοί, Γάλλοι, Ισπανοί, φίλοι μας από Ευρώπη και Αμερική. Οφείλουμε σε όλους ευγνωμοσύνη για την ανθρωπιά και τη στήριξή τους, ιδιαίτερα την ηθική, και γιατί με τη χειρονομία τους  αυτή δίνουν ένα «μέγιστο μάθημα» σε πολλούς -δυστυχώς- ανάλγητους συμπατριώτες μας.
*Η Καθηγήτρια Στέλλα Πριόβολου είναι πρόεδρος στο Τμήμα Ιταλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.