Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Έτοιμο το νέο κόμμα Κατσέλη-Καστανίδη...



Ένας νέος πολιτικός φορέας στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς είναι έτοιμος να «γεννηθεί» τις επόμενες ημέρες.
Πρόκειται για το νέο κόμμα που θα συνιδρύσουν η Λ. Κατσέλη, ο Χ. Καστανίδης και πάνω από 12 εκ των πρόσφατα διαγραφέντων από το ΠΑΣΟΚ επειδή αρνήθηκαν να ψηφίσουν το νέο Μνημόνιο. Σύμφωνα με...
 

καλά πληροφορημένες πηγές , οι σχετικές κινήσεις και διεργασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για κατ' αρχάς συμφωνία, που θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες με τις εξής κινήσεις:
• Πολιτικά, με την καταψήφιση και των εφαρμοστικών νόμων του νέου Μνημονίου.
• Στη συνέχεια με την ανακοίνωση της ίδρυσης του νέου κόμματος, με σαφή αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά.
• Ακολούθως, με τη συγκρότηση της ΚΟ του νέου κόμματος, που θα αποτελείται από 12 - 15 βουλευτές. Το νέο κόμμα, φυσικά, θα συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές και οι εκτιμήσεις που υπάρχουν κάνουν λόγο για βέβαιη είσοδό του στη Βουλή.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόεδρος του κόμματος θα είναι η Λούκα Κατσέλη, ενώ ο Χάρης Καστανίδης θα είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Εξέχουσα θέση θα έχει, εφόσον τελικά συμπορευτεί μαζί τους (κάτι που θεωρείται σχεδόν βέβαιο), και η Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου, η οποία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με Λούκα και Καστανίδη.
Ως προς τους βουλευτές που θα συμμετάσχουν, αναφέρονται οι Λάμπρος Μίχας, Μαρία Κυριακοπούλου, Γιώργος Κασσάρας και Κυριακή Τεκτονίδου.
Το εγχείρημα βλέπει με συμπάθεια και η Β. Παπανδρέου, η οποία ωστόσο δεν προβλέπεται να συμμετάσχει και είναι πιθανό να μην είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές.
Αλλά, πέραν των διεργασιών και των συζητήσεων με βουλευτές και με πολιτικά στελέχη, καθώς και με συνδικαλιστές, που θα είναι μια πολύ καλή ομάδα μέσα στο νέο κόμμα (θα συμμετάσχουν πολλοί γνωστοί συνδικαλιστές), αυτοί που είναι σε θέση να γνωρίζουν υπογραμμίζουν ότι το «καλό χαρτί» του νέου κόμματος θα είναι ο μεγάλος αριθμός υπογραφών από κορυφαίες προσωπικότητες της ελληνικής κοινωνίας, που θα συνυπογράφουν την ιδρυτική διακήρυξη (πανεπιστημιακοί, άνθρωποι του πνεύματος, καλλιτέχνες κ.λπ.).
Ήδη οι σχετικές ζυμώσεις βρίσκονται στην τελική ευθεία. Όλες τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες επαφές, με τη συμμετοχή της Λ. Κατσέλη, του Χ. Καστανίδη, της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, του Λ. Μίχου, άλλων βουλευτών, συνδικαλιστών κ.ά.
Μεταξύ άλλων ξεκαθαρίστηκε, όπως εκτιμούν, ότι δεν υπάρχει θέμα επιστροφής τους στο ΠΑΣΟΚ, αφού υπό την ηγεσία Βενιζέλου (που θεωρείται ο διάδοχος του Γ. Παπανδρέου) θα κάνει ακόμα πιο δεξιά στροφή και θα συμμετέχει σε μετεκλογικές συνεργασίες με τη ΝΔ, κατ' επιταγήν των δανειστών.
Άλλωστε, από τις δηλώσεις της Λούκας δεν προκύπτει η παραμικρή πιθανότητα επιστροφής, αντίθετα «χοντραίνει» την αντιπαράθεσή της, φτάνοντας μάλιστα μέχρι το σημείο να αποκαλεί το σημερινό ΠΑΣΟΚ ουρά της ΝΔ!
Από τις θέσεις της κυρίας Κατσέλη είναι ότι χωρίζουν οριστικά οι δρόμοι τους με το ΠΑΣΟΚ.
Παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.