Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Βέλγιο: «Εγωϊστική η συμπεριφορά της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα»

«Oι δημοσιονομικές προσπάθειες που καταβάλλονται στην Ελλάδα είναι τεράστιες, όταν, για παράδειγμα, βλέπει κανείς περικοπές των συντάξεων κατά 50%. Ο ρυθμός και η ταχύτητα των περικοπών είναι αβάσταχτος και εκείνο που πρέπει να σκεφθούμε τώρα, είναι η ανάπτυξη της Ελλάδας και όχι η λιτότητα. Η Ελλάδα έχει ανάγκη να εισπράξει έσοδα».
Aυτά αναφέρει σε συνέντευξή του
στη βελγική εφημερίδα "Le Soir" ο Βέλγος γερουσιαστής Αρμάν Ντε Ντεκέρ, ο οποίος δηλώνει απερίφραστα ότι αντιτίθεται στη, δια της δύναμης, επιβολή των θέσεων της Γερμανίας στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει «εγωϊστική» τη στάση του Βερολίνου έναντι των Αθηνών.
Ερωτηθείς για το εάν ο ρόλος που διαδραματίζει η Γερμανία είναι επικίνδυνος ή εάν ευθύνεται το ευρωπαϊκό σύστημα, που της επιτρέπει τις κινήσεις αυτές, ο Γερουσιαστής τονίζει ότι «δεν είμαι αντίθετος μόνο στον ρόλο που έχει η Γερμανία, αλλά γενικότερα στον ρόλο που παίζουν οι χώρες που έχουν αξιολόγηση τριπλό Α, όπως η Ολλανδία και οι σκανδιναβικές χώρες. Επιδεικνύουν εγωϊστική συμπεριφορά και δεν αντιλαμβάνονται ότι οι αποφάσεις τους «πνίγουν» την Ελλάδα. Ευθύνεται, όμως, εξίσου και το ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα, που έχει προσδώσει αυτή την κυρίαρχη θέση στη Γερμανία. Πιστεύω, επίσης, ότι δεν είμαι ο μόνος, που εκφράζω την αντίθεσή μου στην επιβολή των γερμανικών απόψεων στην Ελλάδα».
Απαντώντας στην ερώτηση αν το Βέλγιο είναι σε θέση να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην παρούσα κρίση, ο Ντε Ντεκέρ σημειώνει:
«Tο Βέλγιο μπορεί να αποτελέσει το αντίβαρο στη Γερμανία. Σήμερα που έχουμε σχηματίσει μία σταθερή κυβέρνηση, χρειάζεται να δράσουμε προκειμένου να βρούμε λύσεις για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη και να συνεργαστούμε εντατικά με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τις ευρωπαϊκές χώρες να πέφτουν η μία μετά την άλλη μέσα στη λιτότητα. Το Βέλγιο κατέχει, εξ άλλου, έναν ιστορικό ρόλο στο εσωτερικό της Ένωσης, ως ιδρυτικό κράτος- μέλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.