Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Βενιζέλο για πρόεδρο θέλουν 21 υπουργοί - υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ

Εικοσιένας υπουργοί και υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν τον Βενιζέλο για πρόεδΤο σύνολο σχεδόν των υπουργών και των υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας του Λουκά Παπαδήμου αναμένεται να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες έναν άτυπο κύκλο συνομιλιών με τους συναδέλφους του στο υπουργικού συμβούλιο και όπως όλα δείχνουν η συντριπτική πλειοψηφία τους θα υπογράψουν μαζί με τους βουλευτές τη δήλωση υποβολής της υποψηφιότητας του υπουργού Οικονομικών για την προεδρία του κόμματος.

Οι 21 υπουργοί και υφυπουργοί που θα στηρίξουν την υποψηφιότητα Βενιζέλου είναι οι υπουργοί: Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Επίσης, την υποψηφιότητα του κ. Βενιζέλου θα στηρίξουν οι αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί Νίκος Σηφουνάκης, Παντελής Οικονόμου, Θάνος Μωραΐτης, Γιάννης Μανιάτης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Γιάννης Μαγκριώτης, Φίλιππος Σαχινίδης, Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Δριβελέγκας, Γιώργος Νικητιάδης, Μάρκος Μπόλαρης, Γιώργος Πεταλωτής, Κώστας Σπηλιόπουλος και Σωκράτης Ξυνίδης.
Αντιθέτως, άγνωστο είναι ποιον υποψήφιο θα υποστηρίξουν οι υφυπουργοί Ντίνος Ρόβλιας και Μανώλης Οθωνας που ανήκαν στο σκληρό πυρήνα του συστήματος Παπανδρέου, με τον δεύτερο να διατηρεί ιστορικούς δεσμούς με τον Χρήστο Παπουτσή.
Αγνωστη, προς το παρόν, είναι και η στάση που θα κρατήσει και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος αν και υπήρξε εκ των στενότερων συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου.  «Πολιτισμικά» κινείται στη λογική Βενιζέλου, καθώς ο Χρήστος Παπουτσής αναμένεται να πάρει αποστάσεις στην προεκλογική του καμπάνια και από τα δύο Μνημόνια, τα οποία ωστόσο υπερψήφισε ως υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου.
Ερωτηματικό είναι και η στάση της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, η οποία αν δεν θέσει υποψηφιότητα, όπως είναι το πιθανότερο, θα κινηθεί λογικά προς την πλευρά Βενιζέλου.
Οι 21 υπουργοί και υφυπουργοί αναμένεται να συνυπογράψουν μαζί με τους βουλευτές τη διακήρυξη υποψηφιότητας του Ευάγγελου Βενιζέλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, η οποία αναμένεται να δοθεί τις επόμενες ώρες στη δημοσιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.