Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΜΠΑΡΟΖΟ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η Ευρώπη έχει παγιδευτεί σε ένα φαύλο κύκλο χαμηλής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας, υψηλής ανεργίας και κρίσης εμπιστοσύνης, ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, J.M. Barroso στην ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής. Ειδικότερα, ο κ. Barroso υποστήριξε ότι η...

Ευρώπη αντιμετωπίζει μια κατάσταση χαμηλής ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας, η οποία οδηγεί σε υψηλά επίπεδα ανεργίας.
Παράλληλα, παραμένουν η έλλειψη εμπιστοσύνης στην σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα και των δημοσιονομικών των κρατών μελών.

Ο κ. Μπαρόζο τόνισε ότι προτεραιότητα της Ευρώπης πρέπει να είναι η αποκατάσταση της ανάπτυξης και ο σχεδιασμός των προγραμμάτων λιτότητας με τρόπο που θα την προωθεί.

Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί με την συγκρότηση προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής που θα "είναι φιλικά προς την ανάπτυξη", την αποκατάσταση της πιστωτικής επέκτασης, την προώθηση της ανταγωνιστικότητας, την αντιμετώπιση της ανεργίας και των κοινωνικών επιπτώσεων της κρίσης και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.

Ο κ. Μπαρόζο έκανε ειδική μνεία στο πρόβλημα της ανεργίας των νέων, ενώ παρουσίασε δύο προτάσεις για την αντιμετώπιση του.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε ότι η ανεργία των νέων βρίσκεται κάτω από το 10% μόνο σε τρία κράτη μέλη, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Αυστρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.