Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Σήμερα στο..ψυγείο, από αύριο στην...κατάψυξη η χώρα

Ξεκινά η επέλαση του χιονιά με το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές της χώρας να δείχνει ήδη κάτω από το μηδέν, τους ανέμους να φθάνουν έως τα 10 μποφόρ και τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσει το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει όλη την Ελλάδα κατά την διάρκεια της εβδομάδας που έρχεται.



Οι κατά τόπους Νομαρχίες έχουν θέσει σε συναγερμό προσωπικό και μηχανήματα για να μπορούν να επεμβαίνουν όταν οι δρόμοι παρουσιάζουν προβλήματα εξαιτίας του χιονιά ενώ κλειστούς θερμαινόμενους χώρους, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι και προσβάσιμοι επί 24ωρου βάσεως, ώστε άμεσα να προωθούνται για προσωρινή φιλοξενία άστεγα άτομα, ανοίγουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της χώρας .


Για σήμερα περιμένουμε σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα νότια πεδινά.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ενώ θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 08 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενή χιονόπτωση η χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Από αύριο η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση με ισχυρό παγετό, κυρίως τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά. Περαιτέρω επιδείνωση αναμένεται την Τρίτη και την Τετάρτη με έντονες χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη, ανέμους έντασης πέντε έως επτά στα δυτικά και τοπικά οκτώ μποφόρ στα νότια και έξι με οκτώ μποφόρ στα ανατολικά.

«Τυπική χειμωνιάτικη περίπτωση» χαρακτηρίζει τις μεταβολές του καιρού ο καθηγητής του Τομέα Φυσικής Περιβάλλοντος- Μετεωρολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Κάλλος, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ. «Είναι φυσικό να βλέπουμε χιόνια ακόμα και στην Αθήνα κάθε τρία με πέντε χρόνια», επισημαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.