Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Γιατί χαίρονται οι δεξιοί;

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε όλους τους δεξιούς φίλους μου ευτυχισμένους. «Σου το λέγαμε ότι δε θα φύγει», έλεγαν με ένα πλατύ χαμόγελο τα ξημερώματα της Τετάρτης. «Δεν τον ξέρεις τον Γιώργο», προσέθεταν. «Εσείς γιατί χαίρεστε;» ήταν το δικό μου ερώτημα. «Μα γιατί το ΠΑΣΟΚ θα πάρει 10%», απαντούσαν οι πιο ειλικρινείς. Δυστυχώς για το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου έχουν δίκιο. Αν το μέχρι πρότινος κυβερνών κόμμα δεν προχωρήσει άμεσα σε αλλαγή ηγεσίας και φυσιογνωμίας, αυτή θα είναι η τύχη του.

Αυτό που πρέπει να σημειώσουν ο Γιώργος και τα στελέχη του είναι ένα: πως όταν χαίρονται οι εχθροί σου για σένα, κάτι έχεις κάνει λάθος εσύ. Ορισμένοι στην Ιπποκράτους ρωτούν τους δελφίνους γιατί βιάζονται. Γιατί λέτε να βιάζονται; Πόσο ακόμη θα πρέπει να απαξιωθεί το ΠΑΣΟΚ για να λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά των στελεχών του; Όπου και να πηγαίνουν οι βουλευτές δέχονται προπηλακισμούς. Για υπουργούς στο δρόμο, ούτε λόγος να γίνεται. Ο Γιώργος και τα στελέχη του έχουν να επιλέξουν: ή θα κάνουν χαρούμενους τους δεξιούς ή τους δικούς τους.
Πραγματικά θα ήθελα να μπορώ να δείξω στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το ύφος των δεξιών φίλων μου την ώρα που με πείραζαν. Γιατί είχα γράψει και έχω πει πως θα αποχωρήσει. Και επιμένω, βεβαίως. Γιατί αυτό επιτάσσει το συμφέρον του και η πολιτική λογική. Αλλιώς, ο Γιώργος Παπανδρέου θα αναλάβει την ευθύνη διάσπασης του ΠΑΣΟΚ. Και αντί να φύγει θριαμβευτής, θα μείνει για να βιώσει την ήττα. Μία ακόμη.
Το θέμα δεν αφορά μόνο τον Γιώργο. Αφορά και τους υποστηρικτές του. Που θέλουν να τον κρατήσουν στην Ιπποκράτους για να κρατήσουν και αυτοί τις καρέκλες τους. Μόνο που σύντομα θα αντιληφθούν ότι θα είναι καρέκλες χωρίς αντίκρισμα. Γιατί αν το μαγαζί από γωνία γίνει μαγαζάκι, τα κεκτημένα που πιστεύουν πως θα διατηρήσουν πολύ απλά δεν θα υπάρχουν πλέον. Ούτε για αυτούς, δυστυχώς, ούτε και για τους πολίτες που προσβλέπουν σε μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη για να περάσουν την κρίση.Γιάννης Αντύπας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.