Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Πληρωμές με καθυστερήσεις, δώρο Χριστουγέννων με …δόσεις

Picture 0 for Πληρωμές με καθυστερήσεις, δώρο Χριστουγέννων με …δόσεις
Αρκετές εταιρείες ήρθαν σε έναν ιδιότυπο διακανονισμό με τους υπαλλήλους τους για το δώρο των Χριστουγέννων

Προφανώς αυτός είναι ο καλύτερος «καθρέπτης» που αντανακλά την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, σήμερα, εν μέσω της κρίσης. Σύμφωνα με στοιχεία των Επιθεωρήσεων Εργασίας,
περίπου δυο στις 100 επιχειρήσεις στην χώρα μας σήμερα καθυστερούν πάνω από δίμηνο την καταβολή των μισθών και των ημερομισθίων προς τους εργαζομένους τους.
Μάλιστα, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οπότε θα έπρεπε να καταβληθεί και το δώρο, αρκετές εταιρείες ήρθαν σε έναν ιδιότυπο διακανονισμό με τους υπαλλήλους τους, συμφωνώντας να τους το καταβάλλουν σε δόσεις και σε βάθος χρόνου. Έτσι, θα βρεθούν εργαζόμενοι να εισπράττουν κομμάτια από το δώρο των Χριστουγέννων... ακόμα και το Πάσχα.
Εννοείται ότι αν ο εργατικός νόμος δεν ήταν τόσο αυστηρός, ως προς την καταβολή του, δεν θα είχε δοθεί ποτέ, όμως, έστω κι έτσι, σε πολλές περιπτώσεις επιχειρείται να βρεθεί μια φόρμουλα, για να ξεπερασθεί το εμπόδιο, που πλέον φαντάζει ανυπέρβλητο. Το χειρότερο από όλα είναι ότι αυτή η εικόνα, πλέον, τείνει να μετεξελιχθεί σε κανόνα από εξαίρεση, προκαλώντας εξαιρετικά δυσάρεστες σκέψεις αναφορικά με το μέλλον της απασχόλησης στην Ελλάδα, προσεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.