Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Στην πρέσα το Δημόσιο - Δαπάνες μόνο αν υπάρχουν έσοδα!

Στην πρέσα το Δημόσιο - Δαπάνες μόνο αν υπάρχουν έσοδα!Δια πυρός και σιδήρου θα περάσουν νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου και Ιδιωτικού Δικαίου, αφού όπως προκύπτει από την εγκύκλιο που έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, όλες οι δαπάνες θα προσαρμόζονται στα έσοδα, ενώ όλα τα ταμειακά διαθέσιμα θα πηγαίνουν για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που ξεπερνούν τα 6,5 δισ. ευρώ.
Είναι ενδεικτικό των άγριων διαθέσεων του υπουργείου Οικονομικών ότι ορίζεται ορθά κοφτά πως «η διάθεση του συνόλου των εγγεγραμμένων στον προϋπολογισμό πιστώσεων δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Η δυνατότητα αποδέσμευσης του συνόλου των εγγεγραμμένων στον προϋπολογισμό πιστώσεων εξαρτάται κάθε φορά από την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και για το λόγο αυτό είναι πιθανό να μην εγκριθεί η διάθεση του συνόλου των πιστώσεων ορισμένων κατηγοριών δαπανών».
Ειδικότερα, στην εγκύκλιο που αφορά στην εκτέλεση του πλέον κρίσιμου Προϋπολογισμού προβλέπονται τα εξής:

  • Οι συνολικές δαπάνες αφαιρουμένων των χρεολυσίων και πληρωμών για την αγορά χρεογράφων (ομολόγων, μετοχών, αμοιβαίων κεφαλαίων κλπ), δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερες από τα συνολικά έσοδα αφαιρουμένων των εσόδων από δάνεια και ρευστοποιήσεις χρεογράφων.
  • Τα ταμειακά υπόλοιπα θα χρησιμοποιούνται για την εξόφληση υποχρεώσεων προηγούμενων οικονομικών ετών. Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι οι υποχρεώσεις αυτές να έχουν καταγραφεί και να εμφανίζονται στα βιβλία του φορέα κατά την 31/12/2011. Κατ' εξαίρεση των παραπάνω μπορούν να χρησιμοποιούνται τα ταμειακά υπόλοιπα μόνο για συνεχιζόμενα έργα των δημοσίων επενδύσεων.
  • Τα υπουργεία, σε περίπτωση που διαπιστώνονται αποκλίσεις στις δαπάνες, θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα μέτρα (διοικητικά, αλλαγές κανονιστικών πράξεων, ή και νομοθετικές πρωτοβουλίες) για τη διόρθωσή τους.
  • Οι διοικήσεις των φορέων (νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ και ΝΠ) θα πρέπει να παρακολουθούν συνεχώς την εξέλιξη των προϋπολογισμών τους και να επικαιροποιούν τις προβλέψεις τους σε τριμηνιαία βάση. Σε περίπτωση αποκλίσεων στο σκέλος των εσόδων να προβαίνουν έγκαιρα σε διορθωτικές ενέργειες, ώστε να προσαρμόζουν ανάλογα τα έξοδα και να μη δημιουργούν ελλείμματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.